Na Carnaby Street bi radi prinesli zgodovinskega glasbenega duha. Foto: EPA
Na Carnaby Street bi radi prinesli zgodovinskega glasbenega duha. Foto: EPA

Rockerji so za lokacijo svoje uradne trgovine izbrali Carnaby Street, ki se nahaja v londonskem Sohu. Ulica je bila v 60. letih prejšnjega stoletja središče dogajanja kulturnega in modnega gibanja Swinging London. Gibanje je poudarjalo mlado, novo in moderno. Del tega je bila tudi rockovska skupina The Rolling Stones, ki je bila takrat še na začetku svoje glasbene poti.

"Soho je vselej utelešal rockovsko glasbo in Carnaby Street je popolna lokacija za našo trgovino," so v izjavi za javnost zapisali Stonesi. Dodali so, da bi tja radi vnesli nekaj zgodovinskega glasbenega duha, saj se je Carnaby Street v preteklih letih spremenila v povprečno londonsko nakupovalno ulico, navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Trgovina, imenovana RS No. 9 Carnaby, bo svoja vrata odprla 9. septembra. V njej bodo oboževalci obkroženi z albumi te zasedbe, našli pa bodo tudi kakšen dragocen, s skupino povezan spominek.

Iztegnjen jezik je njihov zaščitni znak. Foto: EPA
Iztegnjen jezik je njihov zaščitni znak. Foto: EPA

Poleg glasbenih izdelkov tudi oprema za dom

Predmeti, ki bodo na prodaj, so nastali v sodelovanju s priznanimi blagovnimi znamkami, kot sta Stutterheim, pri katerem so specializirani za dežne plašče, in Baccarat, ki podpisuje kristalne izdelke.

Poleg klasičnih spominskih predmetov, kot so majice, priponke in plakati, bodo tako v trgovini na voljo tudi kosi pohištva in drugi okrasni predmeti za dom, ki bodo poosebljali okus in duha Stonesov, katerih zaščitni znak je iztegnjen jezik.

Med barvami bosta v prodajalni prevladovali rdeča in črna, pod steklenimi tlemi pa bodo natisnjeni besedila njihovih pesmi, garderobe bodo krasile umetnine, ki tematizirajo najboljše albume te skupine.