Bomo še kdaj videli takšno fotografijo Michaela in Catherine? Foto: EPA
Bomo še kdaj videli takšno fotografijo Michaela in Catherine? Foto: EPA
Michael Douglas
Douglas je nazadnje zaigral v filmu Moje življenje z Liberacejem (Behind the Candelabra). Foto: EPA

Hollywoodski par, ki se je dolgo zdel eden najtrdnejših v mestu zabave, je na presenečenje mnogih razkril, da je njun zakon tik pred razpadom. Danes 68-letni Douglas in 25 let mlajša Zeta-Jonesova (mimogrede, rodila sta se istega dne, 25. septembra) sta se na razkošnem obredu v newyorškem hotelu Plaza poročila leta 2000, v zakonu pa sta se jima rodila dva otroka, Dylan Michael (zdaj 13 let) in Carys Zeta (10 let). Spoznala sta se na filmskem festivalu v Franciji.

Catherine znova nosi poročni prstan
In prav otroka naj bi bila glavni razlog, zaradi katerega sta se odločila poskusiti znova. Michael se je namreč znova vselil v njuno več milijonov dolarjev vredno stanovanje v New Yorku, pobudo za pobotanje pa je dal prav on. Catherine, ki je bila rojena v Walesu, se je strinjala. "Ne gre le za koristi otrok. Tako Michael kot Catherine se zavedata, da se vsa družina še vedno zna zabavati, ko se ne pregovarjata, se imajo super. Catherine je presrečna, verjame, da jima lahko uspe," je povedal njun prijatelj.

44-letno igralko so sicer samo nazadnje videli v javnosti v nedeljo, ko je blestela na neki prireditvi v New Yorku, na roki pa je nosila poročni prstan.

Za oba težke preizkušnje
Igralca sta "poskusno ločitev" objavila avgusta. Takrat sta dejala, "da si bosta vzela nekaj časa zase, saj se želita potruditi, da zakon rešita". Skupaj pa ju v javnosti ni bilo videti že vse od aprila. Oba so v preteklosti zdelale tudi zdravstvene težave. Douglasu so tako leta 2010 diagnosticirali raka na grlu, Zeta-Jonesova pa je leto pozneje morala poiskati pomoč zaradi bipolarne motnje.

Ko je igralec ozdravel, je razburkal javnost z izjavo, da so bile vzrok za njegovo bolezen "tekočine, ki jih je pogoltnil med oralnim seksom, a hkrati so ga prav te snovi pomagale tudi pozdraviti". Čeprav so nekateri namigovali, da bi bil lahko rak povezan tudi z Douglasovim dolgoletnim kajenjem, je zvezdnik filma Wall Street junija dejal, da se je bolezen pri njem razvila zato, ker je od spolne partnerice dobil HPV (humani papiloma virus), spolno prenosljivo bolezen, ki najpogosteje povzroča raka na materničnem vratu, manj znano pa je, da je lahko tudi vzrok raka na grlu.

Na novinarsko vprašanje, ali kdaj obžaluje, da je kadil, je igralec takrat odgovoril: "Ne. Ne želim govoriti o podrobnostih, a ta vrsta raka se razvije zaradi HPV-ja, ki pa se prenaša z oralnim zadovoljevanjem. Razmišljal sem, ali je bolezen morda sprožilo dejstvo, da je moral sin v zapor. A ta spolna bolezen povzroča raka." V šali je dodal še: "Če pa bolezen dobite, je najboljše zdravilo prav tako oralni seks."