Dobro razpoložena in uglajena sta se princa sprehodila po rdeči preprogi. Foto: Reuters
Dobro razpoložena in uglajena sta se princa sprehodila po rdeči preprogi. Foto: Reuters

V prostorih kina Odeon na londonskem Leicester Squaru se je v sredo zvečer zbrala množica pomembnih Britancev in članov igralske ter tehnične ekipe novega filma o tajnem vohunu Kvantum sočutja.

Poleg Daniela Craiga sta za navdušenje medijev in fotografov poskrbela člana britanske modre krvi, 26-letni princ William in 24-letni princ Harry, ki sta se okoli pol ure zadržala na rdeči preprogi in se pogovarjala z igralci in oboževalci. Princa, oba pripadnika britanske vojske, sta bila izjemno uglajena, v črni obleki, beli srajci in metuljčku.

To je bila šele prva filmska premiera, ki sta se je udeležila princa sama. Leta 1997 sta v družbi očeta, princa Charlesa, prišla pogledat premiero filma o dekliški popzasedbi Spice Girls Spiceworld.

Njun obisk pa ni bil izključno družabne narave, ampak je imel tudi plemenit namen. V enem večeru sta namreč želela zbrati 500.000 britanskih funtov za dve vojaški dobrodelni organizaciji, The British Royal Legion in Help for Heroes. V pogovoru z enim izmed vojaških veteranov pa je Harry tudi razkril: "Obstaja samo en pravi Bond, in to je bil Sean Connery."

A. P.