Lepotica Portia (desno) je bila rojena kot Amanda Lee Rogers. Foto: Reuters
Lepotica Portia (desno) je bila rojena kot Amanda Lee Rogers. Foto: Reuters
Portia de Rossi in Ellen DeGeneres
Z roko v roki ... za vedno? Foto: EPA

Skorajšnjo poroko je med snemanjem svojega pogovorne oddaje pred svojimi sodelavci napovedala 50-letna Ellen. 35-letna Portia je bila takrat med občinstvom, zato sta zaljubljeni dekleti dobili močan aplavz vseh zbranih. Ellenina predstavnica novice (še) ni želela potrditi.

Več pravic istospolno usmerjenim!
Ellen je znana po tem, da je nastope na televiziji večkrat uporabila za javno podporo pravic istospolno usmerjenih. Že leta 1997 je njena serija Ellen postala prva situacijska komedija, predvajana v najbolj gledanem času, ki je odkrito govorila o življenju gejev, s čimer je navdušila borce za pravice istospolnih, nekatere verske skupine pa so jo zaradi njenih stališč obsojale.

Plavolaski Ellen in Portia, znana tudi po vlogi v nanizanki Raztresena Ally, sta eden najbolj znanih hollywoodskih lezbičnih parov, radi se pojavljata tudi na družabnih dogodkih, kot je podelitev oskarjev.

Zakon, trden kot kamen?
Pred tem je Ellen osvojila srce še ene prav tako plavolase igralke Anne Heche, a kot kaže, je v Portii našla ljubezen svojega življenja.

Pred tremi leti je Ellen za revijo Allure izjavila: "Upam in si želim, da bova s Portio ostali skupaj do konca življenja. Nikoli si nisem mislila, da se mi bodo stvari v življenju tako dobro izšle - da bom imela toliko denarja ali tako krasno dekle. Z vsem, kar se mi dogaja, sem neizmerno zadovoljna."

A. P.