Sprva prijatelja, po večerji par. Foto: EPA
Sprva prijatelja, po večerji par. Foto: EPA

Spoznala sta se že leta 1997 na snemanju srhljivke Vem, kaj ste zakrivili lansko poletje (I Know What You Did Last Summer), postala sta prijatelja, vendar se nista sestajala vse do leta 2000, za kar je "poskrbela" njuna prijateljica.

Zvezdnica serije Buffy, izganjalka vampirjev je na Instagramu objavila fotografiji para nekoč in danes, ob tem pa zapisala: "Pred 20 leti bi morala s Freddijem na večerjo s skupno prijateljico, ki ni živela tukaj. Zamudila je letalo, midva pa sva se odločila, da se vseeno srečava, da kakšno rečeva. Zdaj sva skupaj že 20 let, od tega 17 poročena, in imava dva otroka, še vedno pa hodiva na večerjo v tisto restavracijo. Zato hvala ti, @sloaney77, ker se takrat nisi pojavila," je označila prijateljico, ki ji dolgujeta svojo srečo.

Poročila sta se leta 2002, pred desetimi leti se jima je rodila hčerka Charlotte Grace, pred sedmimi pa še sin James. Njuna pot se je prepletla tudi v karieri, skupaj sta zaigrala v filmih o Scooby Dooju in posodila glasove v risankah Happily N'Ever After in Star Wars Rebels.

Lani je Gellarjeva v intervjuju za US Weekly dejala, da je recept za uspešen odnos – tako prijateljski kot ljubezenski ali poslovni – vlaganje energije vanj. "Potrebnega je veliko truda, dela in časa, večini pa se tega ne ljubi početi," meni o (ne)trajanju hollywoodskih razmerij.