Chris Brown že ima policijsko kartoteko. Foto: Reuters
Chris Brown že ima policijsko kartoteko. Foto: Reuters

Posilstva je Browna, njegovega prijatelja in telesnega stražarja obtožila ženska, ki naj bi jo vsi trije prejšnji teden posilili v hotelu Mandarin Oriental v francoski prestolnici.

29-letnega ameriškega zvezdnika so pariški preiskovalci pridržali v ponedeljek in je še vedno v priporu. V policijskem priporu sta tudi njegov telesni stražar in prijatelj. Kot poročajo francoski mediji, so Browna priprli tudi zaradi "kaznivih dejanj, povezanih z drogami".

Dogodek naj bi se zgodil prejšnji teden

Brown je po pisanju francoskega spletnega portala Closer obtožen, da je v noči s 15. na 16. januar v hotelu Mandarin Oriental v Parizu posilil 24-letnico. Ženska, ki je raperja spoznala v pariškem nočnem klubu na ulici Ponthieu v bližini Elizejskih poljan, trdi, da so jo posilili v hotelu. Sodeč po izjavi, ki jo je dala na policiji, naj bi jo Brown, tako kot še nekaj drugih žensk, povabil v hotel in jo nato posilil.

Hotel Mandarin Oriental, kjer naj bi se zgodilo posilstvo. Foto: Reuters
Hotel Mandarin Oriental, kjer naj bi se zgodilo posilstvo. Foto: Reuters

Chris Brown ima sicer znano nasilno zgodovino. Leta 2009 je bil obsojen na pet let pogojne kazni in šest mesecev družbeno koristnega dela zaradi fizičnega napada na svoje nekdanje dekle Rihanno. Leta 2016 pa so ga aretirali zaradi domnevnega napada z orožjem, potem ko ga je neka ženska obtožila, da ji je grozil s puško, a so ga nato spustili brez obtožnice.

Brown obtožb še ni komentiral.