21 Savage velja za enega najobetavnejših ameriških raperjev, nominiran je bil tudi za grammyja za posnetek leta in najboljšo rapersko izvedbo. Foto: Reuters
21 Savage velja za enega najobetavnejših ameriških raperjev, nominiran je bil tudi za grammyja za posnetek leta in najboljšo rapersko izvedbo. Foto: Reuters

26-letni Shayaa Bin Abraham-Joseph, kot se glasi njegovo pravo ime, naj bi čez lužo prispel julija 2005, ko je bil star 12 let, po enem letu, ko mu je dovoljenje za bivanje v ZDA poteklo, pa ni zapustil države, kar bi v skladu s pravili moral storiti. Zdaj so ameriške oblasti sprožile postopek za njegovo izselitev iz države.

Pri vsem skupaj je zanimivo to, da se raper v medijih predstavlja kot nekdo, ki je odraščal v Atlanti, in to v tamkajšnji revni in nevarni soseski z obrobja, v pogovoru iz leta 2016 je za revijo Fader izjavil celo, da je pištolo prvič videl pri osmih letih, pri 12 ali 13 pa naj bi ga izključili iz šole, ker je v razred prinesel orožje.

"Celotna javna osebnost izmišljena"

Zdaj so na ameriški upravi za priseljevanje mit razblinili, za CNN so povedali, da je njegova celotna javna osebnost izmišljena, v ZDA je iz Velike Britanije prišel kot najstnik in ostal dlje, kot mu je bilo z vizumom dovoljeno. Po nekaterih poročanjih pa naj bi ga zadržali tudi zaradi starih prestopkov, povezanimi z mamili, iz leta 2014.

Pri BBC-ju pišejo o tem, kako so v Atlanti, ki velja za središče ameriškega, celo svetovnega hip hopa, šokirani nad aretacijo, saj je 21 Savage na vrhuncu svoje kariere, ravno je izdal izjemno priljubljen album, ki je požel pohvale zaradi samorefleksije, pripovedovanja zgodb in zrelosti. Velja za enega najboljših izvoznih artiklov Atlante, ki naj bi jo imel tako rekoč zapisano v svojem DNK-ju, je zelo dobrodelno dejaven v mestni skupnosti, zavzema se za pospeševanje pismenosti v tamkajšnjih revnih soseskah.

Decembra se je raper znašel v medijih zaradi spornega besedila ene od svojih pesmi z aktualnega albuma I am > I was, v katerem omenja "judovski denar", in se kasneje za to javno opravičil, sicer z besedami, da je želel poudariti, kako dobro znajo ravnati z denarjem Judje. Prav to besedilo je na Instagramu delil košarkarski zvezdnik LeBron James, ki se je moral prav tako opravičevati, a tudi on je dodal, da je bil prepričan, da gre za kompliment.