Rod Stewart je bil leta 1993 za izjemen prispevek h glasbi nagrajen z britom, leta 2005 pa je prejel grammyja za album The Great American Songbook Volume III. Foto: EPA
Rod Stewart je bil leta 1993 za izjemen prispevek h glasbi nagrajen z britom, leta 2005 pa je prejel grammyja za album The Great American Songbook Volume III. Foto: EPA
Glasbenik z ženo Penny. Foto: EPA

Stewartu za štedilnikom velik izziv predstavljajo kuhinjska opravila, ki so na prvi pogled zelo preprosta. "Tudi če bi bilo od tega odvisno moje življenje, ne bi znal ničesar skuhati. Ko sem nazadnje poskušal speči jajce, sem imel na pultu pripravljenih 20 ponev, pa mi ga še vedno ni uspelo pravilno pripraviti. Ustvaril sem pravi nered," je dejal.

Poudaril je, da so bila 70. leta popolnoma drugačna, saj so mu bila dekleta vedno pripravljena skuhati okusen obrok. "Ko me je dekle zapustilo, sem se najprej vprašal: kdo mi bo kuhal?" je iskreno dejal in dodal, da so danes časi drugačni.

Stewart je že od leta 2007 poročen s Penny Lancaster, ki se z njegovo filozofijo, da se ženske za štedilnikom znajdejo bolje kot moški, popolnoma strinja. "Tudi sama sem privrženka staromodne delitve opravil," je lani dejala v pogovorni oddaji Loose Women in poudarila, da se ji zdijo moški, ki nosijo predpasnike, izjemno neprivlačni. "Moški v kuhinji je manj "mačo". Takšni moški ni po mojem okusu," je dejala.

V intervjuju za revijo je glasbenik spregovoril tudi o svojem premoženju. Pobahal se je, da je pravkar prodal svoj ferrari, saj je njegova manekenska žena previsoka, da bi ga lahko uporabljala, beseda je nanesla tudi na njegovo zasebno letalo, na zbirko umetnin in na prenovljen zunanji bazen.

Na vprašanje, kakšno bi bilo njegovo življenje, če ne bi postal slavni pevec, pa je Stewart odgovoril: "Jezus, že misel na to je naravnost strašna."