Arnolda Schwarzeneggerja (levo) je januarja v svoji residenci sprejel avstrijski
Arnolda Schwarzeneggerja (levo) je januarja v svoji residenci sprejel avstrijski "čudežni deček", kancler Sebastian Kurz. Foto: Reuters

Ob gibanju #MeToo se tudi "Schwarzi" ni mogel izogniti obtožbam o spolnem nadlegovanju. Nedavno ga je več žensk obtožilo, da jih je leta 2003, ko se je potegoval za službo guvernerja, nadlegoval. Čeprav je takrat zatrdil, da večina obtožb ni resničnih, je zdaj priznal, da se je v preteklosti večkrat vedel grdo.

"Ko se zdaj ozrem nazaj in razmišljam o svojih dejanjih, spoznavam, da sem večkrat prestopil mejo dobrega okusa. A ni se mi težko opravičiti, saj se glede tega ne počutim dobro. Žal mi je," je dejal v intervjuju za revijo Men's Health.

Vse uslužbence poslal na tečaj
Dodal je: "Ko sem postal guverner, sem želel preprečiti, da nihče, niti jaz ne, na področju spolnega nadlegovanja ne naredi kakšne napake. Zato smo vsi morali opraviti tečaje o tej temi, da bi izvedeli tako pravna kot praktična pravila o tem, kakšno vedenje je sprejemljivo in kakšno ne."

Po drugi strani pa je dejal, da se ni spremenil: "Sem moški. Ne bom spremenil tega, kdo sem in kakšen sem. Ženska, v katero sem se najprej zaljubil, je bila moja mama. Bila je fantastična ženska. Zaradi nje sem ženske vedno spoštoval."

Žal mu je še ene svoje stvari - da je svoje nekdanje politične nasprotnike označil za "poženščence". "Takrat se mi s tem ni zdelo nič narobe. Tako sem jim rekel, ker si niso upali ničesar tvegati, vsega so se bali. A dolgoročno to ni bilo koristno, saj mora politik sodelovati z vsemi."