'Ves čas nam govorijo, kakšne bi morale biti. To so neumnosti,' je dejala Serena, ki pa si vseeno ne more pomagati, da ne bi bila obremenjena s svojim videzom. Foto: EPA
'Ves čas nam govorijo, kakšne bi morale biti. To so neumnosti,' je dejala Serena, ki pa si vseeno ne more pomagati, da ne bi bila obremenjena s svojim videzom. Foto: EPA
Serena Williams
V newyorškem muzeju Madame Tussauds je v četrtek dobila svojo lutko.
Serena Williams
Nekaterim se zdi zaradi postave in izbora oblačil neverjetno seksi, drugi ji očitajo, da je kot 'gora mišic' in prav nič ženstvena. Foto: EPA

Igralka tenisa, ki bo konec septembra dopolnila 28 let, vso svojo kariero daje vtis izredno samozavestne ženske, ki je nihče in ničesar ne more spraviti iz tira. Prav zato je zbudila toliko večje presenečenje z avtobiografijo On the Line, v kateri je odkrito spregovorila o svojih strahovih, težavah, negativni samopodobi in ljubezenskih razočaranjih.

Tisti jutranji pogled v ogledalo ...
V intervjuju za revijo People je po izdaji knjige "razpredala" tudi o svoji polni postavi, ki vsekakor zbuja pozornost. "Ne vem, zakaj, a vsi smo obremenjeni s težo. Tudi mene kar naprej sprašujejo: si se zredila? Si shujšala? In nato moje besede pridejo na naslovnice časopisov. To je noro. Včasih sem pač nekoliko bolj 'okrogla', tako je to. A ne, da bi se zato 'sekirala'," je odgovorila v svojem slogu, nato pa le nekaj stavkov pozneje nadaljevala nekoliko manj samozavestno:

"Seveda sem obremenjena s svojim telesom, mislim, da nobeni ženski ni vseeno, kako je videti. Neko jutro se zbudimo in smo same sebi všeč, naslednji dan - ali že naslednjo minuto, pa vidimo kup pomanjkljivosti na sebi. Včasih se zjutraj pogledam v ogledalo in si rečem: 'Moram izgubiti nekaj kilogramov, za eno uro grem v fitnes', nato pa v hipu zamahnem z roko. Negotovost glede same sebe prihaja in odhaja. Nekaj pa vem: želim, da bi bila videti dobro, zdravo."

"Michelle Obama ima čudovite roke"
Veliko preglavic ji dela videz rok. "Vem, da so mišičaste roke zdaj v modi, a glede svojih sem zelo občutljiva. Michelle Obama ima čudovite roke in prav je, da jih pokaže, zaradi njenega poguma jo občudujem in si želim, da bi nosila še več oblek brez naramnic. Ko pa pogledam svoje roke, se le namrščim," je dejala trenutno druga igralka sveta, ki sovraži že samo besedo dieta. "Dieta pomeni, da sam sebe stradaš in se upiraš hrani, ki jo imaš rad, konec koncev pa boš končal z izpraznjeno omaro in 'nabasan' s stvarmi, ki ti najbolj škodijo."

Zadnji fant je bil "zguba"
Razgovorila se je tudi o svojih fantih, ki jih s starejšo sestro Venus le stežka razkrivata. V knjigi je opisala razočaranje nad raperjem Commonom, s katerim je romanca trajala eno leto, a ga je poimenovala le z vzdevkom "ta in ta": "Fant je bil 'zguba', zato ga tudi nisem omenila s pravim imenom. V življenju se ves čas učimo, jaz sem se veliko naučila tudi o ljubezni. Zdaj nisem več tako naivna. Ko se ozrem nazaj, si mislim: 'Kako sem si sploh lahko predstavljala, da bo ta zveza uspešna?'" In še: "Verjetno sem v zvezi najnapornejše dekle na svetu, saj sem negotova. Poleg tega pa ljubezen otežujejo potovanja in kariera, ki pa je nikoli ne bom zaradi fanta postavila na drugo mesto."

Serena se, podobno kot Venus, že dolgo zanima tudi za modo. Ima tudi svojo kolekcijo oblačil in kozmetike. Kljub temu so jo nekajkrat uvrstili na seznam najslabše oblečenih: "Na to se sploh ne oziram. Če mi je stvar všeč, jo bom oblekla, pa naj govorijo, kar koli hočejo." Obsedena pa je s - pasovi. "Obožujem pasove, skoraj vse obleke, ki jih nosim, ga imajo."

Zlomljena po sestrini smrti
Prvič je javnosti razkrila tudi, da je bila po uboju sestre Yetunde leta 2003 v globoki depresiji. "To je bilo najtemnejše obdobje mojega življenja, bila sem depresivna, a o bolečini se nisem mogla pogovarjati niti z mamo. Poiskala sem tudi pomoč psihologa. z Yetunde sva si bili tako blizu." Prav takrat se je tudi zredila za deset kilogramov, čeprav tega ni želela priznati.