Seungri je ena največjih južnokorejskih glasbenih zvezd. Foto: Reuters
Seungri je ena največjih južnokorejskih glasbenih zvezd. Foto: Reuters

28-letnega pevca, ki je sicer član K-pop skupine Big Bang, se je zaradi življenja na veliki nogi prijel vzdevek "korejski Veliki Gatsby".

Prostitutke za bogate poslovneže

Zdaj je na presenečenje mnogih objavil, da zapušča skupino, saj se želi popolnoma posvetiti boju za pravico, drugim članom skupine pa prihraniti sramoto. Trdi sicer, da je nedolžen in da ni bil nikoli del prostitucijskega podzemlja, čeprav ga obtožbe obremenjujejo, da je tuje poslovneže, ki so se zabavali v nočnih klubih v seulskem razkošnem predelu Gangnam, "oskrboval" s prostitutkami, piše Guardian.

Prostitucija je v Južni Koreji nezakonita, zato Seungriju grozi zaporna kazen do treh let. Na Instagramu je zapisal, da zaradi afere zapušča popindustrijo. "Zame bo najbolje, da se takoj poslovim od zabavne industrije. Ta škandal je prevelik, zato se umikam. Zahvaljujem se vsem oboževalcem, ki so mi zadnjih deset let izkazovali ljubezen." Oblasti so zaplenile tudi njegov potni list.

Zasedba Big Bang je prodala več kot 140 milijonov albumov. Foto: AP
Zasedba Big Bang je prodala več kot 140 milijonov albumov. Foto: AP

Črni dnevi za K-pop

Tamkajšnji mediji so zaskrbljeni, da bo pevčeva temna skrivnost imela negativne posledice tudi za celotno južnokorejsko glasbeno industrijo, znano kot K-pop. Seungri poleg tega tudi ni prvi član zasedbe Big Bang, ki ga je doletela roka pravice. Pred leti so enega izmed članov zasačili med kajenjem marihuane na odru na Japonskem, predlani pa je še en član prav zaradi marihuane dobil desetmesečno pogojno kazen.

Skupina Big Bang je sicer po vsem svetu od leta 2006 prodala kar 140 milijonov zgoščenk, zato peterica velja za kralje K-popa. V zadnjem času so na odmoru, saj trije izmed petih članov prestajajo obvezno služenje vojaškega roka.