Chadwick Boseman in Lupita Nyong'o v Črnem panterju. Foto: IMDb
Chadwick Boseman in Lupita Nyong'o v Črnem panterju. Foto: IMDb

Žalujoči – vdova Taylor Simone Ledward, svojci, prijatelji in kolegi – so se igralca še enkrat spomnili na zasebnem druženju v Malibuju. Kot kažeta foto- in videomaterial, ki ga je prvi objavil britanski The Sun, je obred pospremila glasba, ob cvetni oltar pa je bila postavljena igralčeva fotografija, piše ameriški People.

28. avgusta je svet šokirala vest, da je igralec po štiriletnem boju z rakom debelega črevesa umrl. Zunaj njegovega družinskega kroga ni skoraj nihče v filmski industriji vedel, da se Marvelov zvezdnik bojuje z rakom.

Revija The Hollywood Reporter zdaj citira "nekoga iz Bosemanovega ožjega kroga", ki pravi, da je bil igralec vse do zadnjega tedna prepričan, da bo bolezen premagal in da mu bo uspelo tudi pridobiti nazaj mišično maso, ki bi jo potreboval za snemanje Črnega panterja 2.

Produkcija tega bi se morala začeti že v marcu, a je bila zaradi epidemije koronavirusne bolezni 19 prestavljena na jesen. Zdaj se mora studio, ki žaluje za članom svoje tesno povezane filmske družine, spoprijeti tudi z dejstvom, da imajo v rokah milijardo dolarjev vredno franšizo brez njenega naslovnega zvezdnika.

Ganljivo slovo Michaela B. Jordana
Drugi zvezdnik prvega dela Črnega panterja, Michael B. Jordan, je Chawicku posvetil ganljivo sporočilo na Instagramu. "Ko sva nazadnje govorila, si mi rekel, da sva povezana za vedno, zdaj mi to pomeni več kot kadar koli." Nadaljeval je, da mu je Chadwick utiral pot v igralske vode skoraj od začetka njegove kariere, ko sta nastopila v enaki vlogi v seriji All My Children.

Pri tem se je Michael B. Jordan, ki je stopil v čevlje Bosemana, zgledoval po starejšem kolegu: "Ne vem, ali si to vedel ali ne ... Gledal sem, se učil in nenehno bil motiviran zaradi tvoje veličine. Skrbel si zame. Si moj veliki brat, vendar nikoli nisem dobil priložnosti, da bi ti to povedal ali podaril rože, ko si bil tukaj. Želim si, da bi imela več časa." Za konec je dodal, da bo preostanek svojih dni posvetil temu, da bo živel tako, kot je to Chadwick počel: "S hvaležnostjo, pogumom in brez obžalovanja."