Največ pozornosti je poleg pevke Rihanne z ekstravagantno kreacijo vzbudila Katy Perry. Foto: Reuters
Največ pozornosti je poleg pevke Rihanne z ekstravagantno kreacijo vzbudila Katy Perry. Foto: Reuters

Modni dogodek leta, ki je potekal pod sloganom Nebeška telesa: Moda in katoliška imaginacija, tudi letos ni razočaral. Kljub veliki konkurenci sta največ zanimanja na rdeči preprogi poželi pevki Katy Perry in Rihanna. Prva je zbrane očarala z ogromnimi angelskimi krili, druga pa z nenavadnim pokrivalom, ki je še najbolj spominjalo na škofovsko kapo - mitro.

Dogodek že 20 let poteka pod pokroviteljstvom urednice ameriške izdaje revije Vouge Anne Wintour, kostumskemu inštitutu Metropolitanskega muzeja pa vsako leto prinese več milijonov dolarjev. Lani, ko je dogodek potekal pod sloganom "Rei Kawakubo/Comme des Garcons: Art of the In-Between", so zbrali zavidljivih 12 milijonov dolarjev.

Met Gala pa je očitno postal dogodek, na katerem znani ne pokažejo samo svojih novih oblek, ampak javnost seznanijo tudi s svežimi ljubeznimi. Znani podjetnik Elon Musk se je tako po rdeči preprogi sprehodil s svojo novo izbranko, glasbenico Grimes.


V spodnji galeriji vam predstavljamo nekaj utrinkov z dogodka, ki med modno srenjo velja za najbolj bleščečega. V Metropolitanskem muzeju se kljub zasoljeni ceni vstopnic kar gnete znanih obrazov.