Isaac Mizrahi že vse življenje razmišlja o operi, njen del pa je postal šele zdaj. Foto:
Isaac Mizrahi že vse življenje razmišlja o operi, njen del pa je postal šele zdaj. Foto:

Modni oblikovalec je naredil oblačila za nastopajoče v operi Orfej in Evridika, ki jo je napisal nemški skladatelj Christoph Willibald Gluck in so jo premierno uprizorili leta 1762 na Dunaju. Mizrahija je k sodelovanju povabil njegov prijatelj, režiser predstave Mark Morris.

Mizrahi je nad novo izkušnjo navdušen: "Že vse življenje razmišljam o operi. Morrisu sem zagrozil, da se bom zelo razburil, če mi ne bo dal dela. Opero imam res zelo rad." 45-letni kreator iz Brooklyna pa je imel še večje želje. Hotel se je podpisati tudi pod scenografijo: "Naredil sem maketo, Mark jo je pogledal, a je bila nekako tragična. Ni mu bila všeč."


Mizrahi je že zdavnaj začel "izlete" v druge veje umetnosti. Med drugim je narisal strip Sandee, dogodivščine supermodela, naredil je kostume za tri broadwayske predstave in opereto ter se pojavil v epizodi Seksa v mestu. Oblikovalec, ki odkrito priznava, da je gej, je leta 2006 na rdeči preprogi komentiral prihod zvezd na podelitev zlatih globusov. Temperaturo je dvigoval z "neprimernimi vprašanji" - zanimalo ga je, kdo pod obleko nosi spodnje perilo -, Scarlet Johansson pa je mimogrede prijel za prsi. A ker je gej, mu nihče ni zameril.