Vojvodinja Cambriška je za večerjo izbrala tiaro princese Diane. Foto: AP
Vojvodinja Cambriška je za večerjo izbrala tiaro princese Diane. Foto: AP
Diana je po ločitvi tiaro vrnila kraljici Elizabeti II. Foto: AP

Vojvoda in vojvodinja Cambriška sta se udeležila uradne večerje z nizozemskim kraljem Viljemom in njegovo ženo Maximo, vojvodinja pa je, kot je javnost že vajena, kar nekaj pozornosti posvetila tudi izbiri oblačil in nakita. Tiaro in bogato ogrlico, ki jo je nosila tudi kraljica Alexandra, je Catherine pospremila s svečano obleko Alexandra McQueena.

Kot glavni dodatek k svoji celostni podobi pa je izbrala tiaro princese Diane, ki naj bi ji bila tudi sicer precej pri srcu in jo je na uradnih dolžnostih že nosila – tako kot pred njo poleg Diane tudi kraljica Elizabeta II. in njena mati kraljica Mary. Tiara naj bi bila stara več kot sto let, pokojna princesa pa jo je prejela v dar ob poroki s princem Charlesom.

Princesa Diana je po ločitvi tiaro vrnila kraljici, v javnosti pa je potem nismo videli do leta 2015, ko jo je ravno vojvodinja Cambriška nosila na eni izmed uradnih dolžnosti.

Poleg Catherine je kar nekaj Dianinega nakita na turneji po Avstraliji že nosila tudi vojvodinja Susseška, ki je s princem Harryjem trenutno na svoji prvi uradni kraljevi turneji.