99-letnik trenira vsak teden po tri dni, prav tako pa je redni obiskovalec telovadnic. Foto: EPA
99-letnik trenira vsak teden po tri dni, prav tako pa je redni obiskovalec telovadnic. Foto: EPA

Corones se uvršča v kategorijo od sto do 104 let, ker bo aprila dopolnil okroglih sto let. Ob svojem dosežku je dejal, da je "precej zadovoljen in presrečen" nad rezultatom. "To je bilo zame vzorno plavanje, dobro uravnoteženo ... Na koncu sem bil pripravljen udariti po zidu s težko roko," je povedal Corones za britanski BBC. Prav tako ga je prevzelo navdušeno navijanje občinstva, ki je spremljalo njegov podvig. Dogodek je bil organiziran zgolj zanj, saj je bil edini tekmovalec na štartu.

"Bili smo priča pisanju zgodovine," so zapisali člani plavalne ekipe Australian Dolphins. Prejšnji rekord, ki ga je postavil britanski plavalec John Harrison leta 2014, je podrl za 35 sekund. A dosežek morajo še overiti pri plavalni zvezi.

Corones se je s plavanjem ukvarjal že malih nog, toda v tekmovalni ritem se je vrnil, ko je bil star 80 let. "Nehal sem plavati pred drugo svetovno vojno in mislim, da nisem skočil v bazen vse do upokojitve. Takrat pa sem začel plavati zaradi telovadbe," je priznal Corones.