Nemka je vpisala vsa gesla, razen enega. Za pomoč pa je prosila kar policista, ki se je oglašal na številko 113. Foto: EPA
Nemka je vpisala vsa gesla, razen enega. Za pomoč pa je prosila kar policista, ki se je oglašal na številko 113. Foto: EPA

Policist iz Grevenbroicha v Nemčiji, ki je sprejemal klice na številko 113, je Petro Hirsch najprej vljudno prosil, naj prekine in da tako možnost komu, ki pomoč policistov morda zares potrebuje.

A Hircheva se ni pustila odgnati. Policista je vztrajno prosila, naj ji pomaga najti še zadnje geslo v križanki, dokler ji ni policist zagrozil, da jo bo zaradi tratenja dragocenega časa uradne osebe ovadil. Kot je Hirscheva pozneje pojasnila nemškim medijem, ji je uspelo skoraj končati križanko - ostalo pa ji je samo še eno geslo.

Kako se še imenuje obmejna policijska enota?
In ker jo je grizlo, da ji križanke ni uspelo rešiti do konca, je za geslo poklicala kar na številko za nujne primere. "Edino, česar nisem vedela, je bilo polno ime obmejne policijske enote. Pogledala sem vsepovsod - po spletu, v slovarjih, spraševala sem prijatelje. Nihče ni poznal rešitve. Domnevala sem, da bodo policisti poznali odgovor, zato sem pač poklicala na najbolj znano policijsko številko," je razložila vneta ljubiteljica križank.

"Policistu bi vzelo samo sekundo časa, da bi mi povedal rešitev, a mi ni hotel pomagati - še več, ukazal mi je celo, naj se spravim s telefonske linije," je še potožila Hirscheva. Policijski predstavnik pa je dogodek komentiral takole: "Številki za nujne primere se tako reče z razlogom - ker je namenjena nujnim primerom. In rešitev križanke pač ni nujni primer!"

T. K.