Bi ga imeli za hišnega ljubljenčka? Foto: EPA
Bi ga imeli za hišnega ljubljenčka? Foto: EPA
Piton in aligator
Burmanski piton je v narodnem parku Everglades pojedel celo aligatorja. Na fotografiji sta obe živali že mrtvi. Foto: EPA

In kaj so ugotovili? Samica Muffy, ki se je nedavno iz Miamija preselila v New York, se lahko pohvali z dolžino skoraj sedmih metrov - natančno 6,7 mera. Tako je prevzela naslov najdaljšega burmanskega pitona v ZDA Luluju, ki je na ogled v živalskem vrtu v Bronxu.

Izmeriti dolžino tako ogromne kače pa ni bil mačji kašelj. Muffy se je kar 15 minut upirala, se zvijala, pihala skozi nosnice in odpirala čeljusti, ki so dovolj velike, da bi v trenutku požrle psa v velikosti pudlja.

Piton ni igračka!
Muffyjin lastnik Bob Cowlishaw je dejal, da njegova ljubljenka še vedno raste, čeprav je že za to starost precej velika. Izmeril pa je ni zato, da bi se z njo bahal ali strašil sosede, pač pa je bil njegov namen opozoriti ljudi, ki si želijo kačjega mladička, ko pa odraste v pravega velikana, se ga naveličajo in spustijo v divijino.

Dejal je: "Ljudje grejo v trgovino in si omislijo pitončka. Seveda, ko pa je tako prisrčen in zanimiv, ko ga lahko hraniš z mišmi, nato pa s podganami. Vsi ga hodijo gledat. A kmalu postane prava zverinica, ki je samo en človek ne more obvladovati. Preprosto preveč nevaren postane, zato se ga znebijo."