Bansi, ki nadvse obožuje knjige, še posebej pravljice, bo tokrat podelil 9 knjig. Brž kliknite na njegovo spletno stran. Foto: MMC RTV SLO
Bansi, ki nadvse obožuje knjige, še posebej pravljice, bo tokrat podelil 9 knjig. Brž kliknite na njegovo spletno stran. Foto: MMC RTV SLO
Bansijeva spletna stran
Bansi vsak dan na svoji spletni strani objavi risbico dneva. Pošjite mu kakšno in prejeli boste slontastično nagrado. Foto: MMC RTV SLO

Poletje je, čeprav lahko počnemo veliko dejavnosti na svežem zraku odlična priložnost za branje.

Bansi je mnenja, da je od trenutka, ko se začnejo zbirati temni oblaki, pa do trenutka, ko na zemljo pade zadnja kapljica kratkotrajne poletne nevihte, ravno dovolj časa, da lahko preberemo eno pravljico. Zato se je odločil, da bo svoje pridne in radovedne prijatelje, ki redno brskajo po njegovi spletni strani, nagradil s prelepimi in poučnimi pravljicami.

Katere knjige bo Bansi podelil?
- Kresniček Bal (avtor: Franci Rogač, ilustrirala: Polona Kosec)
- V operi
- V muzeju glasbenih instrumentov
- V glasbeni šoli
- Na koncertu
- Na baletni predstavi
Avtorica in ilustratorka zadnjih naštetih pet knjig je Andrea Hoyer. V slovenščino jih je prevedla Hana Jurič, izšle pa so pri založbi In obs Medicus iz Ptujske Gore.

In še tri pravljice - zloženke za otroke do treh let:
- Račka Rozi
- Pingvin Pino
- Medved Marko

Vse te tri pravljice so v obliki kartonaste zloženke in so namenjene resnično najmlajšim, ki šele spoznavajo knjige (od enega do dveh let). Napisala jih je avtorica Cath Jones, v slovenščino jih je prevedla Jana Kolarič, ilustrirala Caroline Williams, izšle pa so pri Mettis Bukvarna, d. o. o.

Kako do pravljic?
Malce se je treba sprehoditi po Bansijevi spletni strani po rubriki Bansi poroča in odgovoriti na ta tri vprašanja:
1.) V katerem kraju je bilo tekmovanje za Guinnessovo knjigo rekordov v risanju najdaljšega ristanca na svetu?
2.) Kako se imenuje natečaj, ki trenutno poteka na Bansijevi spletni strani do 25. avgusta 2010?
3.) Na kateri prireditvi, ki bo septembra 2010 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, bo nastopil Bansi? (kliknite tudi na rubriko Bansi TV, kjer je objavljen napovednik za to veliko otroško prireditev).

Odgovore na vsa tri vprašanja pošljite na bansi@rtvslo.si. Bansi bo nagradil tiste, ki bodo najhitreje poslali pravilne odgovore. Zraven pripišite tudi, katero knjigo si najbolj želite, kajti če bo le mogoče, bo Bansi upošteval vašo željo, saj vam z veseljem privošči, da preživite lepe knjižne trenutke ravno ob tisti knjigi, ki vam je iz nagradnega seznama knjig najbolj pri srcu. Ne pozabite pripisati tudi svojega naslova, kamor želite z veseljem odkorakati do poštnega nabiralnika. Nagradna igra traja do 31. julija 2010.

Še ena poletna Bansijeva nagradna poslastica
Pravilen odgovor na drugo zastavljeno vprašanje vam bo razkril pot do še več nagrad. Bansi seveda ne sme povedati pravilnega odgovora, lahko pa vam prišepnemo, da gre za prav poseben poletni natečaj, o katerem si lahko vse izčrpne informacije preberete v tem prispevku.

Bansi vam skupaj s celotno ekipo otroškega portala želi neskončno slontastično sončne poletne dni s kopico poletnih osvežujočih užitkov in slastnega sladoleda. Obljublja vam, da ima na zalogi še več knjižnih (in tudi kakšnih drugih) presenečenj. Redno spremljajte njegovo spletno stran in pravočasno boste obveščeni o vseh njegovih slontastičnih podvigih.