Pot ga je vodila skozi deset ameriških zveznih držav. Foto: Reuters
Pot ga je vodila skozi deset ameriških zveznih držav. Foto: Reuters

Takšni pohodi mu niso tuji, saj je že prej potoval po poti TransAmerica Trail, ki jo sicer premagujejo kolesarji in vodi skozi več narodnih parkov - eden izmed bolj znanih med njimi je Yellowstone. Prečkal je tudi skalnato gorovje Rocky Mountains, kjer se je povzpel na prelaz Hoosier Pass (3518 metrov) v Koloradu.

Pot po Ameriki ga je vodila skozi deset ameriških zveznih držav: Oregon, Idaho, Montano, Wyoming, Kolorado, Kansas, Misuri, Illinois, Kentucky in Virginio, dogodivščine pa je redno objavljal tudi na svoji spletni strani.

Konjičan že načrtuje nove podvige
Na cilju ga je pričakalo kar nekaj prijateljev in ljudi, s katerimi se je spoznal v času projekta, dejal pa je, da bo potreboval nekaj dni, da strne občutke in dojame, kaj mu je uspelo.

"Občutki so mešani. Po eni strani se veselim prihoda domov, kjer se bom po dolgem času srečal s prijatelji, po drugi pa bom pogrešal življenje na cesti," dodaja Tič, ki je priložnost izkoristil tudi za zahvalo vsem tistim, ki so njegov podvig spremljali virtualno. Čeprav je projekt šele končal in se z njim zapisal na seznam slovenskih ekstremnih podvigov, že pogreša potovanja na cestah, kamor se namerava z novimi projekti kmalu tudi vrniti.

Med samo potjo naj ne bi imel kriznih trenutkov, prav tako ga ni skrbelo, da bi odnehal. "Že ko sem se odločil, da grem na to pot, sem bil prepričan, da mi bo uspelo."

Oli The Walker, ki je leta 2013 in 2014 kar dvakrat prehodil celotno Slovenijo, a mu je nato postala premajhna, se konec tedna vrača v Slovenske Konjice, kjer mu domačini pripravljajo tudi velik sprejem.