Nekateri bencinski servisi omogočajo plačilo na točilnem mestu. Foto: BoBo
Nekateri bencinski servisi omogočajo plačilo na točilnem mestu. Foto: BoBo

V skladu s spremenjenim odlokom o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom delavcem, ki delo opravljajo na domu, v času opravljanja dela na domu ne bo treba izpolnjevati pogoja PCT, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Sorodna novica Jereb: Zavedati se moramo, da so naše kapacitete omejene

Vlada je sklenila tudi, da morajo uporabniki storitev pri oskrbi na bencinskih servisih izpolnjevati pogoj PCT le, če uporabljajo storitve oziroma kupujejo blago v zaprtih prostorih.

Bencinski servisi zagotavljajo varno izvajanje dejavnosti brez neposrednih stikov na vseh odprtih prostorih in krajih, širše pa je preskrba z motornimi gorivi tudi sestavina upravljanja kritične infrastrukture pri preskrbi z energenti, so sporočili.

Brez maske pri športu

Vlada je določila tudi, da se športna vadba lahko izvaja brez uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, in sicer na odprtih ali v zaprtih prostorih.

Nova izjema od uporabe zaščitne maske je dovoljena, če osebe izpolnjujejo pogoj PCT, so sporočili in dodali, da otrokom do starosti 15 let ni treba izpolniti pogoja PCT, saj zanje velja splošna izjema. Odlok začne veljati dan po objavi v uradnem listu.