Novinarska konferenca Jelka Kacina, Zdravka Počivalška in Matjaža Rakovca

"Kot smo že večkrat poudarili na novinarskih konferencah, gre pri novem koronavirusu in bolezni covid-19 za nov pojav, ki ga zdravniška stroka šele spoznava. Žal pa pravila igre narekuje virus. Ne moremo si privoščiti, da nas pri tem preveč prehiti, ne moremo si privoščiti, da se odzivamo prepozno. Biti moramo proaktivni," je dejal Kacin na vladni izjavi za medije, kjer sta bila tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek in župan Kranja Matjaž Rakovec.

Po besedah Kacina rešitve in ukrepi, ki jih je sprejela vlada z namenom čimprejšnjega obvladanja širjenje epidemije, delujejo. A pri tem je še bolj kot črka v posamezni odredbi, odloku ali zakonu pomembno izvajanje ukrepov na lokalni ravni, ki jo je vladni govorec pohvalil, da je jasno razumela nujnost in namen teh ukrepov.

36 novih okužb, 35 bolnikov na intenzivni negi

V Sloveniji so v torek opravili 1214 testov na novi koronavirus, od katerih jih je bilo 36 pozitivnih. Hospitaliziranih je bilo 111 bolnikov, med njimi 35 na intenzivni negi. Umrli so štirje bolniki s covidom-19, iz bolnišnice so jih odpustili pet, je objavila vlada. Skupno število okuženih se je povzpelo na 1091, skupno število umrlih na 40.