Na intenzivni negi je pet bolnikov. Foto: UKC Ljubljana/Matej Povše
Na intenzivni negi je pet bolnikov. Foto: UKC Ljubljana/Matej Povše

Hospitaliziranih je 22 bolnikov, na intenzivni negi jih je 5. Dva so odpustili iz bolnišnice, je na Twitterju sporočila vlada.

Do zdaj so v Sloveniji potrdili 2171 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 119 bolnikov s covidom-19.

Po podatkih sledilnika covid-19 sta bili po dve novi okužbi potrjeni v Ljubljani in Kranju, po ena pa v Rogaški Slatini, Trbovljah, Ribnici, Domžalah, Škofljici, Mariboru, Žireh, Grosuplju, Kozjem in Slovenj Gradcu, ena okužba pa je bila tudi potrjena pri tujem državljanu.

Okužen malček v vrtcu v Komendi

O okuženem malčku medtem poročajo iz vrtca v Komendi, kjer so sprejeli ustrezne ukrepe in do 11. avgusta zaprli enoto Čebelica. Varstvo otrok bo potekalo v enoti Mehurčki v starem in mobilnem delu vrtca v Komendi, so zapisali na spletni strani vrtca.

Okužba v Janševem kabinetu

Okužba z novim koronavirusom je bila včeraj potrjena tudi v kabinetu predsednika vlade Janeza Janše. Kot so zapisali na spletni strani premierjevega kabineta, je bil uslužbenec testiran zaradi slabšega počutja. "Ker je bil test pozitiven, smo v skladu s smernicami in epidemiološkimi priporočili NIJZ-ja za vse zaposlene, ki so bili v stiku z navedenim uslužbencem, organizirali testiranje," so zapisali.

Prostori za ljudi, ki jim je odrejena karantena

V Zamarkovi pri Lenartu je od danes dom Svete Agate na voljo za nastanitev ljudi, ki jim je bila odrejena karantena, a je ne morejo preživeti doma. Za ta namen so ministrstvu za zdravje odstopili prvo nadstropje doma s skupno 25 posteljami, poroča Radio Slovenija.