Foto: EPA
Foto: EPA

Pred šolo se je zbrala večja skupina staršev, ki so nestrpno čakali na novice. Ravnatelj jim je okoli 23.30 sporočil, da bodo morali učenci noč preživeti na šoli, saj bodo izvidi testov znani naslednji dan.

Po poročanju BBC-ja naj bi bili otroci stari od sedem do 12 let, bilo pa naj bi jih 35. Na šoli so sicer testirali vse učence, učitelje in druge zaposlene. Šolo so začasno zaprli.

Zaradi enega primera v Šanghaju testirali deset tisoče ljudi

Kitajska izvaja politiko ničelne tolerance do covida-19. Tako so v ponedeljek in torek zaprli zabaviščni park Disneyland v Šanghaju, potem ko je bila po vrnitvi iz parka ena od obiskovalk pozitivna na novi koronavirus.

Oblasti so se odločile testirati vse zaposlene in obiskovalce. Ti so morali več ur čakati v parku, preden so ga lahko v nedeljo zvečer zapustili. Oblasti so zaprle tudi bližnjo postajo podzemne železnice.

V park so prišli zdravstveni delavci v zaščitnih oblekah, ki so izvedli teste. Samo v eni noči so testirali skoraj 34.000 ljudi. Vsi izvidi so bili negativni. Oblasti pravijo, da bodo morali vse ljudi testirati še enkrat.

Ameriški javni radio NPR navaja kitajske medije, ki poročajo, da je konec tedna park v Šanghaju obiskalo okoli 100.000 ljudi, ki bodo morali biti zdaj (spet) testirani.

Na Kitajskem so v ponedeljek uradno potrdili le 92 novih primerov okužbe. Država želi doseči nič okužb pred zimskimi olimpijskimi igrami, ki se bodo začele februarja. Po poročanju BBC-ja se zdravstveni strokovnjaki sprašujejo, koliko časa lahko Kitajska vztraja pri tej strategiji.