Foto: Reuters
Foto: Reuters

V zadnjem dnevu so v Srbiji opravili 3111 testov, skupaj 41.812, poroča regionalna televizija N1. Skupaj se je okužilo 6630 ljudi, od tega jih je 870 ozdravelo. Hospitalizirani so 3703 ljudje, 108 jih potrebuje pomoč respiratorjev.

Kot poroča portal blic.rs, so oblasti od torka dovolile delovanje avtomehanikov in vulkanizerjev, čevljarjev, krojačev, servisov za kemično čiščenje, avtošol in trgovcev na drobno, knjigarn, prodajalcev motornih vozil, koles, navtičnih plovil, tehnične robe in gradbenega materiala.

Začele bodo delovati tudi tržnice na prostem, a bodo morali prodajalci upoštevati določene ukrepe proti širjenju koronavirusa.

Še naprej pa je prepovedana dejavnost, ki zahteva tesen fizični stik, tako da ostajajo frizerski saloni, lepotni saloni in fitnes centri zaprti.

Sproščajo se strogi ukrepi za starejše od 65 let, ki so bili do zdaj zaprti v svojih domovih. Od jutri pa bodo lahko ob torkih, petkih in nedeljah med 18. in 1. uro šli na sprehod za pol ure. Morali pa se bodo gibati v razdalji 600 metrov od kraja bivanja.

Kot je poročal novinar Radiotelevizije Slovenije Boštjan Anžin, bodo od torka novinarji in novinarke spet lahko navzoči na tiskovnih konferencah. Zaradi zmanjšanja števila navzočih naj bi bili en dan navzoči novinarji televizij, a brez snemalcev, radiev in tiskovnih agencij, drugi dan pa novinarji časopisov in spletnih portalov.

V Srbiji poteka 84-urna policijska ura