Protest v Zasavju. Foto: ZON - Zasavske onlajn novice
Protest v Zasavju. Foto: ZON - Zasavske onlajn novice

Starši v Trbovljah so sporočali, da so samo oni glas svojih otrok, je poročal novinar TV Slovenija Nejc Furlan. Menijo, da so zapiranja neustrezna, saj da stroka poziva k odpiranju. Vlada pa po oceni protestnikov sprejema ukrepe "po svoje". Tako v Zasavju kot ob morju pa nezadovoljstvo še povečujejo razmisleki, da epidemiološko sliko v regijah poslabšujejo okužbe v domovih za starejše občane in ne v splošni populaciji. Zaradi velikega razburjenja med ljudmi so župani treh priobalnih občin pred dnevi pozvali vlado, naj znova pretehta svojo odločitev. Starši otrok iz obalno-kraške regije pa so za jutri v Kopru napovedali podoben protest, kot je bil današnji.

Edina tokratna zahteva protestnikov je bila, da se šole odprejo, je skupina občanov zapisala na družbenem omrežju Facebook.

Navedli so tudi, da so proti vsem nesorazmernim in neživljenjskim ukrepom. Na protestu so vzklikali: "Šole ne damo." Na transparentih, ki so jih prinesli protestniki, je med drugim pisalo: "Mi nismo ovce, da imate nas za norce. Vse šole, vrtce in športne objekte odpret, računalnike doma zapret."

"A glede na to, kaj vse počne ta vlada, kakšna merila pri tem uporablja, kako se odziva na pandemijo in obenem ruši vse, kar je še demokratičnega, bi lahko proti temu režimu protestirali vsak dan in celo po večkrat," je še zapisala skupina občanov.

Ena izmed protestnic je dejala: "Dovolj je! Otrokom so vzeli otroštvo, posledice bodo katastrofalne."

Sorodna novica Število aktivnih okužb se še naprej znižuje, manj je tudi hospitaliziranih

Predsednica sveta staršev Osnovne šole Toneta Okrogarja v Zagorju ob Savi Emanuela Škalonja je povedala, da bodo v ponedeljek v znak protesta o ponovnem zapiranju šola na prag šolskega vhoda položili šolske torbe. Tako želijo sporočiti, da si njihovi otroci zaslužijo znanje.

Potem ko se je v tem tednu pouk za prvo triado osnovne šole v devetih regijah, med njimi v obalno-kraški in zasavski regiji, začel v torek, je v četrtek vlada med drugim odločila, da se zaradi slabšanja epidemiološke slike šole s ponedeljkom v teh dveh regijah znova zaprejo.

Protest v Trbovljah