: TV Slovenija/posnetek zaslona
: TV Slovenija/posnetek zaslona

Kot je objavljeno na spletni strani prostovoljstvo.org, bi UKC Ljubljana predvsem študente, ki so predhodno končali srednjo zdravstveno šolo ali so v zadnjih letnikih študija, in dijake zadnjega letnika srednje zdravstvene šole vključili v oskrbo bolnikov kot pomoč medicinskim sestram.
Prav tako pa bi bili veseli študentov drugih smeri, na primer računalništva, ekonomije in organizacije dela. Ti bi pomagali medicinskim sestram pri organizaciji dela, in sicer pri administraciji, vnašanju in urejanju statističnih in drugih podatkov, pomoči pri koordinaciji in drugo.

Tudi ljudje, ki niso študenti, a imajo zdravstveno izobrazbo, bi jim bili v veliko pomoč.
Študente kličejo na pomoč tudi v UKC Maribor. "Vabimo vse študente, vseh študijskih smeri, da se nam pridružite v naših timih. Pomoč potrebujemo pri lažjih fizičnih delih," so objavili na družbenem omrežju Facebook. "Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v boju proti covidu-19. Skupaj bomo zmagali!" so dodali.

Pomoč iščejo tudi številni domovi za starejše, na primer mreža DEOS, dom Tisje, pa tudi druge ustanove, ki se ukvarjajo s pomočjo različnim družbenim skupinam.

Uspešen primer v Trbovljah

Poziv trboveljske bolnišnice je naletel na odprta ušesa javnosti. "Pomoč prostovoljcev, ki so prejeli poziv – naš poziv, poziv občine Trbovlje – da se nam pridružijo in pomagajo, je bil zelo, zelo uspešen. V zelo kratkem času se je javilo 36 ljudi, ki bi z veseljem pomagali," je za TV Slovenija dejala direktorica omenjene bolnišnice Romana Martinčič.

S prostovoljci nismo sami

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.