V Srbiji so do zdaj opravili 7360 testov. Foto: Reuters
V Srbiji so do zdaj opravili 7360 testov. Foto: Reuters

Opravili so še 959 testov, kar je največ do zdaj, skupaj so jih opravili 7360. Potrjeno število okužb v državi je 1908, hospitaliziranih je 1082 ljudi, od tega jih 98 potrebuje pomoč respiratorja.

Vučić je poudaril, da se bodo rezultati spoštovanja ukrepov poznali. "Predaja nikoli ni bila in nikoli ne bo možnost. Srbija se bo še naprej borila in zmagala," je dejal po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug.

Povedal je še, da se je z novim koronavirusom okužilo tudi več deset pripadnikov prve brigade srbske vojske, ki so sodelovali pri sprejemanju ljudi, ki so med 13. in 16. marcem prišli iz tujine.

"Gre za več deset vojakov, ne za posameznike. Tako je jasno, s čim so se spoprijemali," je dodal. Zahvalil se jim je in izrazil upanje, da bodo vsi ozdraveli. Po poročanju javne radiotelevizije RTS gre za najmanj 60 vojakov.

Srbske oblasti so sicer uvedle stroge ukrepe za omejitev širjenja virusa. Čez teden velja policijska ura med 17. in 5. uro, ob koncih tedna pa od sobote od 13. ure do ponedeljka do 5. ure.

Srbska direkcija za upravljanje začasno odvzete lastnine je sporočila, da je vladi odstopila štiri hotele, ki so jih zasegli Darku Šariću, ki je bil leta 2018 obsojen na 15 let zapora zaradi tihotapljenja kokaina iz Južne Amerike v Evropo.

Trije bodo namenjeni zdravstvenemu osebju, ki sodeluje v spoprijemanju z novim koronavirusom, eden pa ljudem, ki po vrnitvi v domovino čakajo na rezultate testiranja. Skupaj bodo v te hotele lahko namestili okoli 600 ljudi.

Na Hrvaškem do zdaj okuženih 1182 ljudi

Medtem so na Hrvaškem v zadnjem dnevu potrdili 56 novih primerov okužbe, tako da se je skupaj do zdaj okužilo 1182 ljudi. Bolezen covid-19 je ob tem v zadnjem dnevu zahtevala še tri smrtne žrtve. Teh je skupaj 15, kažejo podatki hrvaškega zavoda za javno zdravje.

Od sobote so umrli bolniki v Dubrovniku, Osijeku in Zagrebu. Vsi so bili starejši kronični bolniki z drugimi boleznimi, je po poročanju hrvaške tiskovne agencije Hina sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Trenutno je hospitaliziranih 374 bolnikov s covidom-19, 39 jih je na respiratorjih. Do zdaj je ozdravelo 125 okuženih.

Med okuženimi je po poročanju javne radiotelevizije HRT tudi štirimesečni dojenček, ki se je okužil od matere.

"Kot vidite, je naša epidemiološka krivulja še naprej linearna. Zadržimo takšno in spoštujmo ukrepe štaba civilne zaščite," je prebivalce pozval hrvaški minister za zdravje Vili Beroš.