Platneno streho impozantnega kupeja je mogoče spustiti ali dvigniti v 15 sekundah, tudi med vožnjo. Foto: BMW
Platneno streho impozantnega kupeja je mogoče spustiti ali dvigniti v 15 sekundah, tudi med vožnjo. Foto: BMW

Novi bavarski kabriolet z vrha ponudbe do A stebrička povzema obliko po kupejevski izvedbi, kar pomeni, da ga krasijo velika kromirana maska in agresivno oblikovan odbijač z velikimi odprtinami za dovod zraka motorju.

Razlike pa se začnejo kazati od A stebrička naprej, kjer je namesto fiksne kovinske nameščena pomična platnena streha, ki jo je mogoče spustiti ali dvigniti v 15 sekundah, tudi med vožnjo pri hitrosti do 48 kilometrov na uro. V primerjavi s kupejem je drugače oblikovan tudi zadek, avtomobil pa je opremljen s sistemom za zaščito potnikov ob prevračanju, pri katerem se v delčku sekunde dvigneta aluminijasta loka visoke trdnosti.

Tisti, ki bodo želeli bolj športen videz, se bodo lahko odločili za opcijski paket zunanjih dodatkov M carbon, ki prinaša pokrove zunanjih ogledal, usmerjevalnik zraka na zadku in prezračevalne reže iz ogljikovih vlaken.

V notranjosti v primerjavi s kupejem opazimo gumbe za upravljanje strehe, na voljo pa bo tudi doplačljiv sistem ogrevanja v predelu vratu z režami v vzglavnikih sprednjih sedežev. Avtomobil bo serijsko opremljen med drugim z usnjenim oblazinjenjem Merino Individual, ambinentno osvetlitvijo ter zvočnim sistemom z 12 zvočniki znamke Harman Kardon. Namesto klasičnih merilnikov je vgrajen 31,2-centimetrski zaslon, tu pa sta še 26-centimetrski (10,25-palčni) zaslon multimedijske naprave ter projekcijski zaslon HUD. Med številnimi opcijami velja omeniti vrhunski zvočni sistem znamke Bowers & Wilkins.

Bencinski ali dizelski
Pod sprednjim pokrovom modela M850i xDrive se vrti 4,4-litrski bencinski V8, ki s pomočjo dveh turbin razvije 390 kilovatov (530 KM) in 748 Nm navora. Moč se prenaša na vsa štiri kolesa prek osemstopenjskega samodejnega menjalnika. To omogoča pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v 3,9 sekunde ter elektronsko omejeno končno hitrost 250 kilometrov na uro. Na voljo pa bo še model 840d xDrive, ki ga poganja trilitrski turbodizelski šestvaljnik z 235 kilovati (320 KM) in 650 Nm navora.

Novi bavarski kabriolet bo prvič na ogled v živo na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.