S storitvijo concierge Volvovim strankam ne bo treba na črpalko, temveč jim bodo gorivo pripeljali ter napolnili rezervoar. Foto: Volvo Foto:
S storitvijo concierge Volvovim strankam ne bo treba na črpalko, temveč jim bodo gorivo pripeljali ter napolnili rezervoar. Foto: Volvo Foto:

Volvo že ta mesec v San Franciscu začenja pilotski program, v katerega bodo vključili tristo lastnikov modelov S90 in XC90. Gre za luksuzno storitev za stranke, ki nimajo časa ali ga preprosto ne želijo porabljati za zamudna opravila, kot so obisk avtopralnice, servisa in bencinske črpalke.

Raziskava je pokazala, da nekateri vsak teden za to porabijo več ur. Volvova raziskava je pokazala tudi, da bi si kar 75 odstotkov strank želelo uporabljati storitev polnjenja goriva, 56 odstotkov bi si želelo, da bi jim avto odpeljali na redni servis, 49 odstotkov pa, da bi jim, medtem ko so v službi, avtomobil prestavili na drugo lokacijo.

Da bi svojim strankam prihranili dragoceni čas, so si pri Volvu zamislili storitev concierge. Ta jim bo namreč omogočala, da bodo zjutraj, ko bodo prišle v službo, parkirale svoj avtomobil, zvečer, ko se bodo odpravile domov, pa bo njihov avtomobil servisiran, opran ter s polnim rezervoarjem goriva.

Priročno in varno
Lastniki Volvovih avtomobilov, vključeni v pilotski program, bodo lahko v sklopu platforme volvo on call prek posebne aplikacije preverili razpoložljivost storitev concierge v njihovi bližini ter jih naročili prek svojega pametnega telefona. Naročilo bo takoj poslano ponudniku, ki bo izbrano storitev opravil. Izbrani ponudnik bo prejel digitalni ključ za enkratno uporabo, s katerim bo lahko vozilo odklenil in odpeljal, ko ga bo po opravljeni storitvi zaklenil, pa bo veljavnost digitalnega ključa potekla.
V Volvovih laboratorijih za digitalne inovacije v Kaliforniji, Šanghaju in Göteborgu dnevno iščejo rešitve za potrebe po storitvah, ki bodo vključene v sklop storitev concierge. A concierge je le eden od Volvovih inovativnih pristopov za zadovoljevanje potreb strank. Pred časom so Švedi namreč predstavili tudi storitev dostave prek spleta naročenih paketov kar v prtljažnik avtomobila.

Storitve v slogu Volvovega paketa concierge že ponuja tudi Ford, in sicer pri bogato opremljenih modelih vignale, ki so že na voljo tudi pri nas.