Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Revoz will be number two
According to Reuters, Renault will move a majority of the production of its bestselling car model to Turkey. That way, the factory in Bursa will overtake Revoz from Novo Mesto as the main Clio plant.

Novice

Silvano Radin
Danes smo ribiči še gospodarska panoga. Če ne bomo delali v tej smeri, bomo postali kulturna dediščina.

Novice

River navigation season begins on the Soča, conditions still dangerous
At the beginning of the river navigation season, navigators on the Soča River warn against a lot of alluvium and obstacles, which have still not been removed, and call for caution.

Novice

Nemški notranji minister: Islam ni del Nemčije
Novi nemški konservativni notranji minister Horst Seehofer je dejal, da so muslimani del Nemčije, ne pa tudi islamska vera.
94

Novice

Se vedno pripnete, tudi na najkrajših vožnjah?
Večina voznikov in sopotnikov pozitivno ocenjuje uporabo varnostnega pasu, vendar pogosto, predvsem na vsakodnevnih in krajših vožnjah, podcenjujejo tveganje in možne posledice trka in ga zato na ...

Novice

Bruselj: Nesodelovanju pri vračanju prebežnikov sledi strožja vizumska obravnava
Evropska komisija je predlagala reformo vizumske politike EU-ja, ki predvideva strožjo obravnavo vizumov za potnike iz tretjih držav, ki ne bi zadovoljivo sodelovale pri ponovnem sprejemanju ...
12

Novice

Kemik Mirzajanov: Samo Rusija je lahko odgovorna za napad z živčnim strupom
Ruski kemik Vil Mirzajanov, ki je javnosti razkril obstoj živčnega strupa novičok, je dejal, da je lahko samo Rusija odgovorna za napad s tem strupom na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja ...
141

Novice

Ne lažne novice, ampak dezinformacije, pravijo strokovnjaki
Evropski strokovnjaki za medije in družbena omrežja menijo, da je namesto izraza lažne novice ustrezneje uporabljati dezinformacije.
92

Novice

"Hrvaškega Escobarja" prijeli v Ljubljani
Domnevni vodja tihotapske mamilarske združbe Stjepan Prnjat, znan kot "hrvaški Escobar", je bil v okviru obsežne mednarodne kriminalistične operacije Nana prijet v Ljubljani, je poročal HRT.
54

Novice

Mojca Širok
Imate demokratično družbo, v kateri najvišja predstavnika preiskujeta neko družbeno "smet", nekaj, kar je treba izkoreniniti, in ta dva človeka ne le da sta tožilca, onadva sta narodna junaka, ker ...
5

Novice

Od sledi do razkritja: Kdo je odgovoren za bančno luknjo?
Bančna luknja je davkoplačevalce stala čez pet milijard evrov. Ali po dobrih štirih letih od druge sanacije bank v samostojni državi sploh vemo, kaj smo plačali in zakaj?

Novice

Čop spet razburja: Kateri športniki prinašajo slavo Sloveniji?
Ko se pogovarjamo o potencialu Slovenije, prej ali slej pridemo do besede majhnost. Načeloma mi sploh ni všeč, ker s seboj takoj prinaša izgovore za neuspeh.
374

Novice

Trgovinske vojne
"Ne bomo uporabili tviterja," je dejal tiskovni predstavnik Evropske komisije in dodal, da niso ključne besede, ki jih bodo uporabili, temveč dejanja.
46

Novice

Bo ruska manjšina v Estoniji končno kaj več kot drugorazredni državljani?
Velika ruska manjšina v Estoniji se je dolgo počutila marginalizirana pri politikih v Talinu, a ob praznovanju stoletnice Estonije se zdi, da počasi le prihajajo spremembe.
74

Novice

Agonija beguncev na otoku Manus - prisilno nastanjeni morajo prisilno oditi
Okoli 400 beguncev brez elektrike in pitne vode še naprej vztraja v nedavno zaprtem begunskem centru na otoku Manus, kamor jih je nastanila Avstralija, oblasti Papue Nove Gvineje pa jih zdaj ...
63

Novice

Odziv Avstralije na razkritje spolnih zlorab begunskih otrok: "Lažejo"
Avstralski minister za priseljevanje Peter Dutton se je na objavo časopisa The Guardian Australia, da na otoku Nauru spolno zlorabljajo in zanemarjajo begunske otroke, odzval z besedami, da lažejo.
44

Novice

Večina Avstrijcev si želi referenduma o izstopu iz EU-ja
V Avstriji je večina naklonjenih, da bi po britanskem vzoru izvedli referendum o izstopu iz Evropske unije, ki ga podpira 52 odstotkov vprašanih Avstrijcev.
209

Novice

18. marec: Obletnica rojstva Srečka Kosovela
Leta 1904 se je v Sežani rodil sl ovenski pesnik Srečko Kosovel. Med njegove najbolj znane pesmi spadajo Balada, Bori, Slutnja in Ekstaza smrti.

Novice

Sedem novih smrtnih grehov
Vatikan je, da bi zajel nove grožnje človeštvu v času globalizacije, popravil spisek sedmih smrtnih grehov.
40

Novice

Romeo Bajde zaradi umora obsojen na 25 let zapora
Na ponovljenem sojenju so Velenjčana Romea Bajdeta, ki je osumljen umora partnerice decembra 2015 v Velenju, obsodili na 25 let zapora. Sodba še ni pravnomočna, Bajde pa ostaja v priporu.
Izjava dneva
link
Zoran Janković
4
19. marec 2018 ob 13:00 Vem, da smo tu zaradi političnega cirkusa, volitve so tu.
Več novic ...
Kazalo