Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

50 let revolucionarnega 1968 – v iskanju svobode nekoč in danes
Leto 1968 se je v zgodovino zapisalo kot leto protestov proti družbenim krivicam, neenakosti in nepotrebnim vojnam.
4

Novice

Zaradi umora nekdanje partnerke 25 let in sedem mesecev zapora
Bojana Sepa je mariborsko sodišče zaradi umora nekdanje partnerke septembra lani v Mariboru obsodilo na enotno kazen 25 let in šest mesecev zapora.

Novice

Kriminalisti prijeli 15 osumljenih mednarodne trgovine z orožjem
V več krajih po Sloveniji so od jutra dalje potekale hišne preiskave o organiziranem kriminalu, povezanim z mednarodno trgovino z orožjem. Kriminalisti so prijeli 15 osumljencev.
8

Novice

Članice EU-ja sprejele povračilne ukrepe na Trumpove carine
Države članice Evropske unije so soglasno sprejele povračilne carine na uvoz ameriškega blaga v vrednosti 2,8 milijarde evrov, poročajo viri pri Evropski komisiji.
26

Novice

Visoko zaupanje v premium MaxxMotion goriva na slovenskem trgu
Slovenci po zadnji raziskavi najbolj prepoznavajo visokokakovostna goriva iz družine MaxxMotion 100-oktansko gorivo OMV MaxxMotion 100plus in dizelsko gorivo OMV MaxxMotion Performance Diesel

Novice

Slovenska kronika začenja humanitarno akcijo za pomoč Belokranjcem
Slovenke in Slovenci smo že večkrat pokazali, da znamo stopiti skupaj in z dobrodelnimi prispevki pomagati tistim, ki so jih naravne katastrofe najbolj prizadele.

Novice

Šesterica v zapor zaradi pranja denarja in prostitucije na Goriškem
Sodišče je odločilo, da je v procesu okoli lokala Margerita v Novi Gorici vseh osem obtoženih krivih. Šest jih je dobilo zaporne kazni od enega do šestih let, sodba ni pravnomočna.
33

Novice

Kraj, ki je ustvarjen za uživanje in sprostitev
Videti je, kot da je okolica Dolenjskih Toplic nalašč ustvarjena za počitek in odklop. Že ob prihodu v dolino osupneš ob razkošju zelene barve. V prav vseh odtenkih.

Novice

Smo Slovenci zapečkarji?
Mnenje svetovljanskega Američana, zaljubljenega v Slovenijo, smo soočili z zgodovinskimi dejstvi ter dodali nekaj statističnih podatkov in izjav slovenskih poslovnežev. Kaj smo ugotovili?

Novice

»Nisem si predstavljala, da bom v starosti preživljala tako srečne dni«
Pred dobrim letom so po Sloveniji zaživeli večgeneracijski centri, lokalna stičišča za srečevanje otrok, mladih, starejših in vseh tistih vmes, ki si želijo širiti svojo socialno mrežo, še (bolj) ...

Novice

Cider pričenja svojo zgodbo v dišečem sadovnjaku … in jo zaključi na osvežujoči zabavi
Kaj je to: njegovi prvi koraki se zgodijo v sadovnjaku, potem se nekaj časa pošteno stiska in poti, nato mu dodajo mehurčke ter ga natočijo v privlačne steklenice in pločevinke?

Novice

Aleksandra Rekar
Nove generacije hrvaščino razumejo za na morje, ne pa za resno branje.
1

Novice

Peter Hawlina: Ta, ki ne deli, bo izgubil vse
" Dokler smo mladi, se zanašamo na to, da bomo to naredili nekoč v prihodnosti, hkrati pa upamo, da bo to naredil že nekdo drug, " o odnosu do rodoslovja razmišlja Peter Hawlina. V podcastu Številke
6

Novice

18. junij: Josip Murn, tragična figura slovenske moderne
Leta 1901 je v ljubljanski Cukrarni – na isti postelji kot dve leti pred njim Dragotin Kette – umrl Josip Murn - Aleksandrov, eden od štirih osrednjih pesnikov slovenske moderne.

Novice

15. junij: Tisti slovenski impresionist, ki se je najbolj vživel v naravo
"Najbolj lirična, po svoje tudi tragična osebnost impresionističnega desetletja je bil Ivan Grohar," so o slikarju, ki se je rodil na današnji dan leta 1867, zapisali v Narodni galeriji.

Novice

14. junij: "Hasta siempre, comandante!"*
Leta 1928 se je rodil južnoameriški revolucionar Ernesto “Che” Guevara, ki se je bojeval ob Fidelu Castru.

Novice

Trgovinski sporazumi z Azijci po hitrem postopku kot alternativa gospodarski vojni z ZDA
Evropska komisija v času, ko grozi gospodarska vojna z ZDA, hiti s sprejemanjem novih trgovinskih sporazumov z nekaterimi gospodarsko pomembnejšimi azijskimi državami.
32

Novice

16. junij: Bloomov dan za sprehod po Dublinu in sendvič z gorgonzolo
Pisal se je 16. junij (1904), ko je mladi pisatelj James povabil Noro, sobarico nekega dublinskega hotela, na sprehod.

Novice

Primer Škrbić: Trivković na ponovljenem sojenju obsojen na 7 let in dva meseca zapora
Okrožno sodišče je Milana Trivkovića na ponovljenem sojenju zaradi sodelovanja pri ugrabitvi Zorice Škrbić obsodilo na sedem let in dva meseca zaporne kazni.
13

Novice

Hannes Halldorsson
Ogledal sem si veliko Messijevih 11-metrovk in tudi svojih, da sem si predstavljal, kako bi branil. Imel sem dober občutek, da bo šel v mojo desno stran.
Izjava dneva
link
Borut Pahor
18. junij 2018 ob 14:48 Razumem, da ima Evropska komisija možnost in ne dolžnost, da poda svoje mnenje v skladu z 259. členom pogodbe EU-ja. To spoštujem.
Več novic ...
Kazalo