Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Sweden's Prime Minister: The Arbitration Solution Should be Based on International Law
Sweden does not wish to get directly involved in the border dispute between Slovenia and Croatia, said Sweden's Prime Minister Stefan Löfven during his visit to Ljubljana.

Novice

Razprava na konferenci v korist za javnost odprti izbiri generalnega direktorja RTV-ja
Varstvo osebnih podatkov kandidatov ne sme biti razlog ali celo izgovor za to, da bi bila seja, ko bodo svetniki izbirali novega generalnega direktorja RTV Slovenija, zaprta za javnost, je bilo ...
3

Novice

Evropska platforma za spletno reševanje sporov dobila 24 tisoč pritožb
V prvem letu obstoja se je na evropsko platformo za spletno reševanje sporov pritožilo 24 tisoč potrošnikov, več kot tretjina se jih nanaša na čezmejne nakupe znotraj EU-ja.
2

Novice

Maduro prosil ZN za pomoč pri oskrbi z zdravili
Venezuelski predsednik Nicolás Maduro je Združene narode prosil za pomoč, da bi okrepili zaloge zdravil. Opozicija meni, da je za težave kriv Maduro.
25

Novice

Ameriška vojska preiskuje smrtonosni zračni napad v Mosulu
Združeni narodi so izrazili veliko zaskrbljenost nad poročili, da je v zračnem napadu koalicije pod vodstvom ZDA v Mosulu umrlo najmanj 200 civilistov.
49

Novice

V Kranju v prometni nesreči umrl motorist
V hujši prometni nesreči v Kranju je umrl motorist. Poleg voznika motornega kolesa je bilo v nesreči udeleženo še osebno vozilo, katerega voznik naj ne bi bil poškodovan.

Novice

WikiLeaks: Cia sposobna za stalno okužiti Applove računalnike in telefone
Spletni portal WikiLeaks razkriva, da naj bi bila ameriška obveščevalna agencija Cia sposobna za stalno okužiti Applove računalnike in pametne telefone z virusom za vohunjenje.
33

Novice

Posadimo slovenske sorte vrtnin
29. marca v trgovine Spar in Interspar po vsej Sloveniji prihaja ponudba sadik izbranih slovenskih avtohtonih in udomačenih sort vrtnin , vzgojenih v Sloveniji.

Novice

Ivanka Trump s svojo pisarno v Beli hiši
Ivanka Trump, hči ameriškega predsednika Donalda Trumpa, bo v zahodnem delu Bele hiše dobila pisarno, kjer bo svetovala svojemu očetu.
88

Novice

Hubble ujel zvezdo, ki beži iz podirajočega se sistema več sonc
Vesoljski teleskop Hubble se je v svežem podvigu lotil iskanja planetov odpadnikov in spodletelih zvezd. V sosednjem Orionu je našel sistem treh zvezd, ki razpada.
43

Novice

Prisluškovanje ob arbitraži: NPU vložil kazensko ovadbo
Preiskovalni postopek zaradi prisluškovanja ob arbitražnem postopku se počasi premika naprej. NPU je vložil in nedavno dopolnil kazensko ovadbo zoper neznanega storilca.
99

Novice

Pavle in Zvonko se strinjata: Na Biševu ne bo nikoli političnih strank, saj od njih ni koristi
Pavle je sin biševskih legend: tete Nives in gospodarja Živka. Na otok je sprva hodil pomagat, pozneje pa je zaradi ostarelih staršev ostal na družinskem posestvu.
11

Novice

Evropska vesoljska agencija izstrelila satelit Sentinel 2b, ki bo snemal Zemljo
Evropska vesoljska agencija (ESA), katere pridružena članica je nedavno postala Slovenija, je ponoči iz evropskega vesoljskega izstrelišča Kourou v Francoski Gvajani izstrelila satelit Sentinel-2B, ...
16

Novice

Evropska unija - "izum", ki je prinesel mir stari celini
"Evropska unija (EU) je svet, ki je kljub svojim nepopolnostim najboljši od svetov, ki obstajajo," je oktobra lani dejal predsednik Evropskega sveta Donald Tusk.
110

Novice

Predsedovanje nobelovca Obame: Rekordna prodaja orožja in bombardiranje osmih držav
Barack Obama je junija 2009, po slabega pol leta predsedovanja, z uvodnim "Asalamu alejkum" nagovoril navdušeno množico v Kairu in pozval k novemu začetku med ZDA in muslimani.
94

Novice

Nemčija bo začela vračati prosilce za azil v Grčijo
Nemčija bo sredi marca začela vračati prosilce za azil v Grčijo, s čimer bo konec petletne ustavitve tovrstnih vračanj, ki je bila v veljavi zaradi slabih razmer v tej članici na južni meji EU.
57

Novice

Samomor. Pogum ali šibkost? Egoizem ali obup? Večni tabu, ki mu "držita štango" sram in občutek krivde tistih, ki smo še živi.
Natanko pred letom dni si je vzel življenje moj res dobri prijatelj Mladen. Takrat sem iz notranje nuje zapisala spodnjo kolumno. In potem sta sklenila potovanje na tem svetu še dva.
56

Novice

Leskovec, profesor na Stanfordu: Računalnik je lahko boljši od sodnika
Količine podatkov z vseh področij življenja se naglo povečujejo, s čimer dajejo računalnikom podlago za vse večjo učinkovitost.
83

Novice

Čigava je Luna?
Ameriška podjetja bodo lahko prek zvezne agencije za letalstvo "rezervirala" zaplate na Luni za komercialne dejavnosti. To je pomemben precedens v porajajoči se tekmi za surovine.
122

Novice

23. junij: Kresna noč ima svojo moč
Danes je kresni dan, zato bodo drevi marsikje pripravili kresovanje, najbolj znani običaj ob prazniku svetega Janeza Krstnika; ta namreč goduje jutri, 24. junija.
11
Kazalo