Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Andrej Rekar
Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše.
1

Novice

Pogrešanega Borisa Dragomirja našli mrtvega
Od ponedeljka pogrešanega 68-letnega Kranjčana Borisa Dragomirja so v petek našli mrtvega na območju Kranja.

Novice

Radio sredi mesta
Na tradicionalnih Nočeh v Stari Ljubljani bo tradicionalno veliko programa pripravil tudi Radio Slovenija.

Novice

Kopalka, ki so jo rešili med utapljanjem v Bohinjskem jezeru, je umrla
Policijska uprava Kranj je sporočila, da je umrla kopalka, ki so jo v sredo popoldne med utapljanjem potegnili iz Bohinjskega jezera.

Novice

Voznik v Novi Gorici namenoma zapeljal v novinarko in snemalca Televizije Slovenija
Med pripravo prispevka na novogoriškem Trgu Evrope je voznik osebnega vozila namerno zapeljal v novinarko in snemalca RTV Slovenija.
83

Novice

Deklina zgodba na TV Slovenija
Na TV SLO 1 v soboto, 18. avgusta, ob 22.45 prihaja večkrat nagrajena ameriška serija Deklina zgodba, posneta po knjižni predlogi Margaret Atwood iz leta 1985.

Novice

EU v Gazi zgradil fotovoltaično solarno polje, potrebno zaradi izraelske zapore
EU je dokončal gradnjo največjega fotovoltaičnega solarnega polja v Gazi, ki bo zagotavljalo električno energijo za obrat, ki razsoljuje vodo za 75.000 prebivalcev južne Gaze in ki ga je prav tako ...
44

Novice

Šefic napoveduje ukrepe, "ki ne bodo lahki", če Hrvaška ne bo zaščitila meje EU-ja
Število ujetih prebežnikov na slovensko-hrvaški meji kaže na to, da sosednja Hrvaška ni sposobna zadovoljivo zaščititi svojih meja, ki so tudi zunanje meje Evropske unije.
184

Novice

Evropske volitve prek spleta? Ne prihodnje leto, morda pa leta 2024.
Evropska unija skuša tudi z reformo evropske volilne zakonodaje povečati volilno udeležbo na volitvah v evropski parlament. Med drugim tudi z možnostjo volitev prek spleta.
83

Novice

15. avgust: Povezava Tihega in Atlantskega oceana
Leta 1914 so tudi uradno odprli Panamski prekop ter tako povezali Atlantski in Tihi ocean. Gradnja prekopa se je začela leta 1906.

Novice

14. avgust: Slovo graditelja "slovenskih piramid"
Na današnji dan leta 1786 je umrl slovenski geodet, gradbenik in vzgojitelj številnih kartografov Jožef Mrak, znan tudi kot graditelj "slovenskih piramid". Mrak je bil vodja in glavni predstavnik t.

Novice

Oglejte si oddajnike RTV Slovenija na slovenskih vrhovih
Ob 85-letnici delovanja oddajnikov in zvez, kolikor jih ima tudi Radio Slovenija, TV Slovenija pa 30 manj, vas RTV Slovenija vabi na dni odprtih vrat naših oddajnikov. Vabilo velja vsem pohodnikom, ...

Novice

Video: Vsi smučarji na Golteh na varnem
Na Golteh se je popoldne ustavila gondola, v kateri je bilo ujetih 44 ljudi. Po reševalni akciji so vsi smučarji že na varnem.
43

Novice

Policisti prijeli 19-letnega Poljaka, ki je z ukradenim vozilom bežal pred policijo
Slovenski policisti so ob pomoči italijanskih varnostnih organov prijeli moškega, ki je prejšnji ponedeljek z ukradenim vozilom bežal pred policijo.
29

Novice

Slovenskega državljana čaka izgon s Filipinov
Filipinska policija je v torek v mestu General Santos na južnem otoku Mindanao prijela slovenskega državljana D. F., ki ga bodo zaradi neveljavnih osebnih dokumentov izgnali.
25

Novice

S prostim očesom vidimo nekaj tisoč zvezd, a obstaja jih na milijarde
Človek je bil pred razmahom modernih tehnologij z naravo bistveno bolj povezan, kot je danes.
12

Novice

Policisti izsledili osumljenca napada na ekipo RTV Slovenija
Novogoriški policisti so včeraj popoldne izsledili osumljenega voznika osebnega avtomobila, ki je na Trgu Evrope v Novi Gorici zapeljal v novinarko in snemalca RTV Slovenija.
43

Novice

Mati Luke Dončića ovadila ponarejevalca svojega in sinovega podpisa
Konec julija je Mirjam Poterbin, mati slovenskega košarkarja Luke Dončića, na eni od ljubljanskih policijskih postaj podala ustno ovadbo zoper neznanega storilca, ki naj bi na pogodbi o zastopanju ...
81

Novice

Uroš Macerl
Nekateri si to predstavljajo zelo preprosto. Potrebuješ eno peč, vržeš noter, zgori in ob tem izrabiš toploto. A to ni res, mi dobivamo skozi dimnike nore količine izredno nevarnih strupov.
1

Novice

Papež Frančišek
Mlad človek, ki ne zna sanjati, je uspavan človek. Papež Frančišek v nagovoru okoli 70.000 mladim na Circusu Maximusu v Rimu v soboto zvečer, STA.
2
Izjava dneva
link
Uroš Macerl
1
15. avgust 2018 ob 10:31 Nekateri si to predstavljajo zelo preprosto. Potrebuješ eno peč, vržeš noter, zgori in ob tem izrabiš toploto. A to ni res, mi dobivamo skozi dimnike nore količine izredno nevarnih strupov.
Več novic ...
Kazalo