Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Seehofer ostaja predsednik CSU-ja, Bavarsko pa bo vodil Söder
Kljub hudemu porazu Krščanskosocialne unije (CSU) na septembrskih parlamentarnih volitvah v Nemčiji je stranka za svojega predsednika znova izvolila Horsta Seehoferja, ki pa ne bo več vodil nemške ...

Novice

Italija zaradi eksplozije ostala brez 57 milijonov kubičnih metrov plina
Zaradi eksplozije v Baumgartnu v A vstriji je Italija ostala brez 57 milijonov kubičnih metrov ruskega plina. Vzrok za nesrečo naj bi bil novonameščeni filter za plin.
11

Novice

Vse, kar je povezano s konjerejo in konjeništvom v Lipici, je javna služba
"Kobilarna Lipica je bila, je in bo v državni lasti," je glede pomislekov o privatizaciji Lipice z novim zakonom o Kobilarni Lipica dejala državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs ...
9

Novice

Pet slovenskih družin, ki so ostale na hrvaški strani, se želi preseliti v Slovenijo
Predstavniki slovenske vlade so se srečali z domačini v Sečovljah.
28

Novice

Nagrada saharov v roke venezuelski opoziciji: "Ne bomo se nehali boriti!"
Predsednik venezuelske ljudske skupščine Julio Borges je v Evropskem parlamentu v imenu venezuelske demokratične opozicije prejel nagrado saharov za svobodo misli.
37

Novice

Zmagovalec olimpijade iz astronomije in astrofizike prejel Pahorjevo jabolko navdiha
Predsednik republike Borut Pahor je vročil jabolko navdiha Alekseju Jurci, izjemnemu mladeniču in absolutnemu zmagovalcu mednarodne olimpijade iz astronomije in astrofizike.
19

Novice

Prazničen Radio Slovenija
Zanimive predpraznične vsebine bodo obogatile konec leta tudi na 1. programu Radia Slovenija in Valu 202. Pričakujemo lahko prenose ekskluzivnih koncertov, oddaje o glasbenih presežkih tega leta in ...

Novice

Slovenija in avstrijska Štajerska zahtevata, da se EU bolje pripravi na ponovitev begunskega vala
" Imamo zelo dobre, odlične odnose na državni ravni med Slovenijo in Avstrijo in seveda tudi odlične odnose z deželo Štajersko ," je poudaril zunanji minister Karl Erjavec po srečanju z deželnim ...
12

Novice

Vlada ustanovila slovensko čebelarsko akademijo
Vlada je potrdila ustanovitev slovenske čebelarske akademije, s čimer naj bi odgovorila na povpraševanje po čebelarskem znanju iz tujine.
9

Novice

Palestinci odslovili ZDA kot mediatorja mirovnega procesa
Palestinski predsednik Mahmud Abas je uradno sporočil, da po Trumpovem priznanju Jeruzalema za prestolnico Izraela Palestinci v mirovnem procesu ne sprejemajo več ZDA za posrednika.
235

Novice

Nič se nismo naučili iz krize: država še naprej vztraja v bankah
Sto tisoč Slovencev se je pred desetimi leti veselilo, kako narašča vrednost delnic Nove KBM in niti sanjalo se jim ni, da bo konec tako bridek. 10.
96

Novice

Lidija Jerkič
Na vseh področjih se spreminjajo razmerja številčnosti med ženskami in moškimi. Jaz pravim: ko nam gre za nohte, pridemo na vrsto ženske.
5

Novice

Boris Krabonja
Pogosto mi je hudo, da izgubljamo empatijo do sočloveka. Ne morem razumeti, da nekdo prosi pomoč in je zavrnjen.
8

Novice

Novice

Najbolj osebno darilo? Perilo!
V predpraznični nasičenosti pogosto ne vemo več, kaj podariti svojim najdražjim. S čim bomo dosegli tisti »uau« učinek, ki bo zagotovil, da naše darilo ne bo pozabljeno že naslednje jutro.

Novice

Decembrske nagrade: nekateri o njih molčijo, drugi bodo izplačali od 240 do 1.200 evrov
Bliža se konec leta, ki je bilo za slovenska podjetja - sodeč po statističnih podatkih - izjemno gospodarsko uspešno. Pa bodo kaj od tega imeli tudi zaposleni?
76

Novice

Vojni dnevnik: Huda omotica napada, jesti ne morejo
"Sedaj, ko se je začelo toplo vreme in se začenja to mrtvo močvirje izpuhtevati, tudi z našim dosedanjim zdravjem ni vse v redu. Delavci mi močno hirajo, v obraz postanejo rumene barve, ustnice pa ...
6

Novice

Številke in animirani filmi: dva milijona dlak, množica balonov, 202 zoba ...
Ustvarjalci animiranih filmov, ki imajo na voljo visok proračun, pri izdelavi pogosto mislijo na najmanjše podrobnosti. V prazničnem decembru na podkastu Številke govorimo o animiranih filmih.
14

Novice

Cerar v Odmevih: Nikakor nisem zagrešil nobene kršitve ustave ali zakona
Ničesar nezakonitega in ničesar neustavnega nisem storil, vsi postopki so peljani v skladu z zakonodajo, je v odzivu na predlog ustavne obtožbe dejal premier Miro Cerar.
187
Kazalo