Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Po štiriurni zapori je štajerska avtocesta proti Mariboru spet odprta
Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta od 10. do 14. ure med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru.
27

Novice

"Država še vedno preživetje razume, da je nekdo sit in plača položnice"
Združeni narodi pred svetovnim dnevom boja proti revščini opozarjajo, da državne politike za reševanje revščine niso dovolj, saj same ne morejo ustvariti socialne vključenosti, ki je ključna.
141

Novice

V Ljubljano prihaja svetovna razstava Body Worlds Vital
V Ljubljani na Gospodarskem razstavišču bo od 20. oktobra prvič v Sloveniji na ogled svetovna razstava pravih človeških teles

Novice

2001: Kubrick in Clarke iskala spravo med religijo in ateizmom
2001: Odiseja v vesolju velja za najboljši znanstvenofantastični film do zdaj, režiser Stanley Kubrick je vse do premiere ves čas tuhtal in premleval, kako izdelek narediti še boljšega.
15

Novice

17. oktober: Rodila se je Rita Hayworth
Leta 1918 se je v Brooklynu rodila igralka Rita Hayworth, s pravim imenom Margarita Carmen Cansino, ki je zaslovela v 40. letih prejšnjega stoletja.

Novice

Silva Savšek (DeSUS)
Predzadnja na listi Demokratične stranke upokojencev je komercialistka v Intereuropi Silva Savšek.

Novice

"Slovenci, začenjajo se novi časi": Kaj so prinesla leta po koncu 1. svetovne vojne?
Prva leta po koncu prve svetovne vojne so so bila ena najbolj prelomnih v slovenski zgodovini. Mali človek, na katerega se osredotoča razstava Slovenci, začenjajo se novi časi ...
15

Novice

Zapisi iz močvirja: Vohun, ki nas je ljubil
Danes pa nekaj o meglenem svetu obveščevalcev, vohunov, prisluškovalcev in podobnih. V oddaji boste slišali kup pavšalnih navedb, nepodprtih s kakršnimi koli podatki. Kar pa ni nič hudega.

Novice

Revolucija ali evolucija?
Dandanes večina potrošnikov manjša hišna opravila, kot so sesanje ali pranje opravi sproti, vikende pa raje izkoristi za druženje z družino, prijatelji ali svoje hobije.

Novice

Kickl: Nadzor meje s Slovenijo zagotavlja varnost Avstrijcev
Avstrijski notranji minister Herbert Kickl je na vrhu notranjih in pravosodnih ministrov v Luksemburgu znova zavrnil slovenske kritike zaradi podaljševanja nadzora na meji.
65

Novice

So se Mame v drugo kaj »popravile«?
Tatjana dobi delo, Julija vlogo v celovečernem filmu in zaročni prstan, Maša pa bitjece pod srcem.

Novice

Merklova ponudila pomoč pri reševanju vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško
Premier Marjan Šarec je na prvem delovnem obisku v Berlinu, kjer ga je z vojaškimi častmi sprejela nemška kanclerka Angela Merkel.
217

Novice

Višje sodišče zvišalo kazen Stefanu Cakiću na deset let zapora
Višje sodišče je Stefanu Cakiću zvišalo zaporno kazen na deset let. Cakić zaradi uboja igralca Gašperja Tiča v bistveno zmanjšani prištevnosti že prestaja osem let in pol zaporne kazni.

Novice

Vse je mogoče, Vem in Vikend paket obeležujejo obletnico RTV Slovenija
Letošnje leto je za RTV Slovenija zelo posebno, saj javni zavod praznuje kar 90 let Radia Slovenija in 60 let TV Slovenija. Jubilej bodo obeležili tudi v priljubljenem kvizu Vem!

Novice

Fasada ni le strošek, je vaša investicija
Vgradnja toplotnoizolacijskega sistema JUBIZOL je naložba, ki vam zagotavlja učinkovito in dolgotrajno zaščito vašega objekta.

Novice

16. oktober: Umrl je Toše Proeski
Leta 2007 je v jutranjih urah v prometni nesreči na Hrvaškem umrl najbolj priljubljeni makedonski pevec, tedaj 26-letni Toše Proeski.

Novice

Eurobarometer: Dve tretjini Slovencev bi znova izglasovalo članstvo v EU
Med Evropejci vse od odločitve Britancev, da izstopijo iz povezave, narašča podpora Evropski uniji. Tudi Slovenci članstvo v Uniji v večini priznavajo kot koristno.
63

Novice

Nova storitev na Televiziji Slovenija za slepe in slabovidne
Na Televiziji Slovenija tujejezične vsebine podnaslavljamo. Podnaslovljene vsebine pa niso dostopne osebam z okvaro vida, osebam z motnjami branja in tudi drugim, ki ne zmorejo prebrati podnapisov.

Novice

Prvi kadri Ekipe Bled
Na Bledu in v njegovi okolici te dni poteka snemanje kriminalističnih zgodb, kot so si jih zamislili avtorji nove slovenske TV-nadaljevanke Ekipa Bled.

Novice

Radan zdaj obtožen ubojev, ne več umorov
Tožilstvo je pred napovedanim končanjem sojenja spremenilo obtožnico za nekdanjega zdravnika Ivana Radana, in sicer jo je prekvalificiralo iz kaznivega dejanja umora v blažjo obliko kaznivega ...
27
Izjava dneva
link
Ivica Buljan
1
9. december 2018 ob 13:55 Predstava na en način osvetljuje zgodovinsko dogajanje, kot ga pozna uradna zgodovina, potem pa je tu še zgodovina, kot jo doživlja družina, ki je nujno ideološka zgodovina.
Več novic ...
Kazalo