Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Edgar Lungu
Tako kot ne prosimo za vaše dovoljenje, ko opravljamo teste za malarijo, tako bomo nadaljevali in vas testirali na HIV ter vam, če ste pozitivni, svetovali glede zdravljenja.

Novice

Krivda za čudež pri Kobaridu je padla na poveljnika Luigija Cadorna
Italijanski poveljnik Luigi Cadorna je bil po strahovitem porazu v zadnji, 12., soški bitki oktobra 1917 odstavljen, saj naj bi bile zanj krive prav njegove taktične zablode. V 1. sv.
14

Novice

Neurje porušilo prireditveni šotor v Avstriji. Dva mrtva.
Preteklo noč je sever Avstrije zajelo močno neurje, ki je porušilo prireditveni šotor na gasilski veselici v kraju St. Johann am Walde, v katerem se je zabavalo okoli 700 ljudi.
6

Novice

Belo hišo zapustil še kontroverzni Steve Bannon
Steve Bannon, glavni strateg ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je bil v sedmih mesecih Trumpovega predsednikovanja deležen najhujših kritik, je zapustil svoj položaj.
146

Novice

S prihodnjim tednom začetek volilnih opravil pred predsedniškimi volitvami
Državna volilna komisija je sprejela rokovnik za izvedbo volilnih opravil za predsedniške volitve. Kandidati bodo s prihodnjim tednom lahko vlagali svoje kandidature in zbirali podpise podpore.
23

Novice

Številne nesreče v gorah so posledica slabih priprav na turo
Slovenski policisti so letos večkrat opozorili na previdnost v gorah, saj se povečuje število planinskih nesreč.
38

Novice

Avstrija pospešeno gradi hitre železniške povezave s severnim Jadranom
Avstrijci že nekaj let prehitevajo Slovenijo z gradnjo železnice, ki bi dokončno povezala Raveno in Gdansk, vmes pa tudi Celovec in Graz.
150

Novice

Zaradi zloma noge preživel v gozdu tri dni brez hrane in pijače
Sorodniki so v torek popoldne v gozdu pri Kamniku našli moškega, ki si je v soboto zlomil nogo in nato tri dni ter dve noči preživel v gozdu brez hrane in pijače.
30

Novice

Švicarski hotel razburil z "napotki za judovske goste"
Hotel v švicarskem letovišču Arosa je sprožil mednarodni incident z napisi, ki so judovske goste pozivali, naj se pred uporabo bazena oprhajo, zamrzovalnik pa uporabljajo le ob določenih urah.
76

Novice

Rodrigo Duterte
32 jih je bilo ubitih v več napadih v Bulacanu, kar je dobro. Dajmo jih ubiti še 32 vsak dan. Mogoče bomo zmanjšali zlo v tej državi.
5

Novice

EU bo za prenovo ljubljanske kanalizacije prispeval skoraj 69 milijonov evrov
Evropska komisija bo sofinancirala projekt posodobitve vodovodnega omrežja v Ljubljani, Medvodah in Vodicah.
40

Novice

London želi tudi po brexitu carinsko unijo z EU-jem. Bruselj: "To je fantazija."
Velika Britanija je predlagala, da bi po izstopu iz Evropske unije oblikovala začasno carinsko unijo, ki bi ji omogočala prost pretok blaga z Evropsko unijo.
108

Novice

Presajanje prašičjih organov v človeka postaja vse bolj verjetno
Ameriški znanstveniki so uspešno spremenili genski zapis prašičev in pri 37 prašičkih odstranili viruse v njihovem DNK-ju. S tem so naredili korak bližje k presaditvi prašičjih organov v človeka.
31

Novice

Slovenski raziskovalci razrešili skrivnost magnetnega stanja, ki je begala raziskovalce že več kot 40 let
Raziskovalci Instituta Jožef Stefan (IJS) ter ljubljanske Fakultete za matematiko in fiziko (FMF) so prišli do odkritja, s katerim so razrešili skrivnost magnetnega stanja v pomembnem modelskem ...
46

Novice

Največji pritisk na obeh klubih iz Manchestra
Še pred slabim desetletjem je imela oznako najboljše nogometne lige na svetu, (vsaj) La Liga jo je pri tem že prehitela, a Premier liga še vedno uživa status lige, kjer je najteže osvojiti naslov.
97

Novice

Neymar ni eksces, je le logično nadaljevanje trga
Športni dogodek prvega avgustovskega tedna je bil brez dvoma zaključek poletne sage po imenu Neymar, ki se je končala s številko 222 milijonov.
68

Novice

Plutonova sonda New Horizons dobiva kar dve tarči za ceno ene
Naslednik slavnih Voyagerjev, sonda New Horizons, po obletu Plutona nadaljuje pot po popolnoma nedotaknjenih prostranstvih Osončja.
29

Novice

Juncker ni naklonjen skorajšnjemu vstopu balkanskih držav v EU
Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je dejal, da ni naklonjen temu, da bi se države Zahodnega Balkana kmalu pridružile Evropski uniji.
60

Novice

Turčija: Na zatožni klopi 500 osumljenih spodletelega državnega udara
V Turčiji se je začel proces proti skoraj 500 osumljenim sodelovanja pri neuspelem državnem udaru julija lani, ki so med drugim obtoženi poskusa atentata na turškega predsednika Recepa Tayyipa ...
19

Novice

Igorju Bavčarju odvzeli gozdove, njive in pašnike
Medtem ko se je Igorju Bavčarju zaradi procesnih ovir za zdaj uspelo izogniti odhodu v zapor za pet let, pa je država pohitela in mu dva meseca po obsodilni sodbi odvzela osem parcel v okolici Loža.
138
Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
21. avgust 2017 ob 14:08 Menim, da bo proces trajal dlje, kot smo pričakovali na začetku pogajanj. Na mizi je preveč zahtevnih tem in ne moremo pričakovati, da bodo vse te zadeve rešene po časovnici, ki smo si jo
Več novic ...
Kazalo