Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

V pakistanski nemirni pokrajini Beludžistan napadalec z avtom bombo ubil 11 ljudi
V mestu Kveta na jugozahodu Pakistana je napadalec z avtomobilom bombo ubil najmanj enajst ljudi, med njimi štiri policiste, okoli 20 je ranjenih, je sporočila policija.
1

Novice

Menjava na čelu ajdovskega Mlinotesta
Prvi mož Mlinotesta David Nabergoj je iz osebnih razlogov nepreklicno odstopil z mesta predsednika in člana uprave. Mlinotest zdaj vodi Danilo Kobal.

Novice

Tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo zoper Alenko Bratušek
Specializirano državno tožilstvo je zavrglo kazensko ovadbo zoper Alenko Bratušek, ki jo zaradi domnevne zlorabe uradnega položaja pri njenem samoimenovanju za evropsko komisarko vložil nacionalni ...
3

Novice

Sojenje štirim ljudem zaradi smrti 71 prebežnikov v tovornjaku
Na sodišču v madžarskem mestu Kecskemet se je začelo sojenje proti štirim moškim, obtoženim umora 71 prebežnikov, ki so jih pred slabima dvema letoma našli mrtve v hladilniku zapuščenega tovornjaka ...
12

Novice

Požar na Ribičiji ni bil kaznivo dejanje
Požar, v katerem je konec aprila pogorel mariborski lokal Ribičija, nima elementov kaznivega dejanja, so po končani preiskavi vzroka požara sporočili z mariborske policijske uprave.
6

Novice

Nataša Golob
Če bi dobro poznali svojo zgodovino, bi več govorili o velikih ljudeh.

Novice

Države na balkanski begunski poti bodo imele vaje za nadzor meja
Države ob balkanski begunski poti so se v okviru Pobude za obrambno sodelovanje držav Srednje Evrope dogovorile za skupne vaje nadziranja meja, ki naj bi jih pripravili v nekaj mesecih.
16

Novice

Zlato naravoslovno odličje za slovenskega dijaka
Dijak ljubljanske Gimnazije Vič Domen Pregeljc je svojo raziskovalno odličnost potrdil še na mednarodni olimpijadi Genius, kjer je v kategoriji naravoslovje osvojil zlato medaljo za raziskovalno ...
6

Novice

Nekdanji delavec iz BiH-a
Upam, da bo lahko našel kaj v Sloveniji, saj tam iščete varilce, kajne?
1

Novice

Nova zlitina bi sončne celice lahko pognala čez 50-odstotno učinkovitost
Znanstveniki univerze v Michiganu so razvili novo zlitino za uporabo v sončnih celicah, ki bi jih lahko naredila več kot dvakrat učinkovitejše, kot so zdaj.
37

Novice

Foto: Na ljubljanskih ulicah 17. Parada ponosa
S tradicionalno povorko po ljubljanskih ulicah se je začela že 17. Parada ponosa, ki bo zaokrožila devetdnevno festivalsko dogajanje.
95

Novice

Sloveniji S&P zvišal bonitetno oceno
Bonitetna agencija Standard & Poor's je zvišala bonitetno oceno Slovenije, in sicer za eno stopnjo, z A na A+.
32

Novice

Zaradi azilnega doma gre velenjska iniciativa na ustavno sodišče
Civilna iniciativa Velenje je na ustavno sodišče vložila pritožbo zoper odločitev upravnega sodišča, ki je dvakrat zavrnilo pobudo občanov za razpis referenduma o azilnem domu. Da bi dosegli razpis ...
50

Novice

Opravičilo Ljubljani
V svoji prvi kolumni na tem portalu sem malo potarnal nad svojo vasjo in bil zato okregan od Turizma Ljubljana. Kljub tem še vedno mislim, da sem pravilno ocenil stanje naše prestolnice.
18

Novice

Nasilneža s Facebooka tožilstvo zdaj obtožuje umora
Tožilstvo je za nasilneža, ki sta tako pretepla 26-letnega znanca, da je umrl, nasilje pa neposredno prenašala po družbenem omrežju Facebook, obtožnico prekvalificiralo v umor.
43

Novice

Miomir Knežević: Človeka je treba ceniti ne glede na narodnost
Beg možganov je zdrav, ker ljudje odhajajo pridobivat nove izkušnje, slabo pa je, če po vrnitvi ne morejo teh izkušenj uporabiti, pravi Miomir Knežević. Miomir Knežević o šalah na račun Črnogorcev
7

Novice

Irak: Množična zastrupitev s hrano v begunskem taborišču
V begunskem taborišču blizu Mosula v Iraku se je s hrano zastrupilo več sto ljudi. Sprva so mediji poročali, da je bila zastrupitev za eno žensko in enega otroka usodna, a so kasneje to zanikali.
6

Novice

Franci Matoz predlagal sodni pregled nabiralnika Janeza Janše
Na Okrajnem sodišču v Velenju sta bila v tožbi novinarke RTVS Eugenije Carl zaradi spornega tvita predsednika SDS-a Janeza Janšo zaslišana poštarja, ki jima ni uspelo vročiti sodne pošiljke.
109

Novice

Kurz predlaga popolno zaprtje sredozemske begunske poti
Avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz se je po vzoru popolne zapore balkanske begunske poti zavzel tudi za popolno zaprtje poti čez Sredozemsko morje.
90

Novice

Dejan Židan
Moram vam povedati anekdoto, ki je resnična: lani sem imel možnost, da sem prišel na splošno avdienco k svetemu očetu.
Kazalo