Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Gradbena zakonodaja, ki razburja obrtnike, pred poslanci
DZ bo v nadaljevanju plenarne seje opravil drugo obravnavo predlogov zakonov s področja gradenj in urejanja prostora, ki bodo prenovili to zakonodajno področje.
7

Novice

Arbitražni sveženj na vladi, ljudem ob meji ohranjene vse pravice
Vlada bo obravnavala sveženj zakonov, povezanih z uresničevanjem arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško. Po načrtu naj bi bil v DZ-ju sprejet do 29. decembra.

Novice

Simon Popek
Treba je najti neko zdravo ravnovesje. Če med stotimi filmi ne najdeš nobenega zase, bi si skoraj upal trditi, da te film ne zanima.

Novice

Zemljevidi nove meje, kot jo določa arbitražna razsodba
Vlada je na spletni strani objavila podroben kartografski prikaz slovensko-hrvaške meje, kot jo je določilo arbitražno sodišče.
20

Novice

Juncker in Theresa May želita hitrejša pogajanja o britanskem izstopu iz EU-ja
Britanski minister za brexit David Davis je EU obtožil, da namenoma zavlačuje pogajanja o brexitu, da bi od Velike Britanije izsilila več denarja.
10

Novice

Ob zasegu 550 kilogramov marihuane na Malti aretirana dva Slovenca
Med petimi aretiranimi ob največjem zasegu mamil na Malti, policija je zasegla 550 kilogramov marihuane, sta bila tudi dva slovenska državljana, poročajo malteški mediji.
49

Novice

Kakšna bo usoda parkirišč ob jeseniški bolnišnici?
Heta Asset Resolution, slaba banka nekdanje avstrijske banke Hypo Alpe Adria International, ponovno išče kupca stavbnih pravic in upravljavca parkirišč ob Splošni bolnišnici Jesenice.

Novice

V Reziji novo kulturno središče z muzejem
V Reziji pod zahodnim robom Kanina, na Solbici, so slovesno odprli novo kulturno središče z Muzejem rezijanskih ljudi in s prostori za slovenska društva v dolini, ki jo še vedno prekrivajo sence ...
11

Novice

Lufthansa prevzema 3.000 zaposlenih in 81 letal Air Berlina
Drugo največjo nemško letalsko družbo Air Berlin, ki je sredi avgusta razglasila insolventnost, bo za 210 milijonov evrov v veliki meri prevzela največja nemška letalska družba Lufthansa.
2

Novice

Lastnik sporne lendavske bioplinarne pristal v stečaju
Podjetje Ecos, ki je lastnik lendavske bioplinarne, je v stečaju. Višje sodišče je namreč zavrnilo pritožbo na avgustovski sklep o začetku stečajnega postopka.
15

Novice

TPV odprl nov proizvodno-logistični center, kjer veliko del opravijo roboti
Skupina TPV, ki deluje kot razvojni dobavitelj avtomobilske industrije, je na Veliki Loki pri Trebnjem odprla visokotehnološki proizvodno-logistični center.
6

Novice

Za obrambo tudi prihodnje leto več denarja
Poslanci iz odbora za obrambo so se seznanili s proračunom za prihodnji dve leti in načrti obrambnega ministrstva.
45

Novice

Košarkarska evforija in rekordni september na ljubljanskem letališču
Na ljubljanskem letališču tudi v drugi polovici leta promet narašča. Septembra so našteli 180.380 potnikov, kar je največje število potnikov med vsemi septembri do zdaj.
1

Novice

Znan prejemnik nagrade Franeta Milčinskega – Ježka za leto 2017
Drago Mislej Mef je pisec besedil popevk in glasbenik, avtorski pesnik (kantavtor), avtor scenarijev različnih glasbenih prireditev in televizijskih oddaj, organizator izolskih "dogodkov z okusom", ...

Novice

#MMCdebata: "Španci nočejo izpustiti iz rok molzne krave"
"No evo, kje je zdaj EU in njihove bučke o dialogu? Katalonci ponudijo možnost dialoga, pa jih Madrid zavrne," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na ultimat Madrida ...
26

Novice

Program Starejši za starejše je prejel nagrado državljan Evrope, država pa ne prepozna njegovega pomena
Slovenski program Starejši za starejše je v Evropskem parlamentu v Bruslju prejel nagrado državljan Evrope.
9

Novice

Kako jezikava bo digitalna prihodnost?
Na trg prihaja vse več naprav in aplikacij, ki jih lahko upravljamo z glasom. Zdi se, da so besede "Alexa, O. K., Google, hej Siri" magične besede sodobnega časa.
6

Novice

A se vam sanja, da smo mi Italijani, s Sicilije ...
Danes si ne morem pomagati, da se ne bi dotaknil svetle strani naše kulinarike in tudi ne najdem teme, ki bi me razjezila in spodbudila h kritičnemu pisanju, zato bo današnja kolumna polna ...
3

Novice

V Italiji zaradi vse manj otrok pozivi k strukturnim spremembam
Italija se pospešeno stara, število rojenih otrok pa vsako leto podre nov negativni rekord, zato nevladne organizacije za pospeševanje rodnosti vlado pozivajo k ukrepanju.
48

Novice

Umetna inteligenca: služabnik ali gospodar?
Umetna inteligenca sodeluje v znanstvenih raziskavah. Medtem ko prebirate te besede, se po vsem svetu intenzivno uči voziti avtomobile, pa tudi uporabljati orožje.
14
Kazalo