Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Papež Frančišek Norveško vidi kot posrednika v severnokorejski krizi
Papež Frančišek je dejal, da bi za ohladitev razmer in zmanjšenje nevarnosti jedrskega uničenja v krizi med Severno Korejo in ZDA morala posredovati tretja država, kot je na primer Norveška.
2

Novice

Drago Jančar: Can love survive under the cloud of evil?
"It’s even hard for me to say the word ‘love’ in everyday life, and now I’ve put it on the front cover," notes Drago Jančar, one of the most renowned, awarded and, most importantly, widely-read ...

Novice

Evropska komisija bo Slovenijo tožila zaradi nezakonitih odlagališč
Evropska komisija se je odločila proti Sloveniji sprožiti postopek pred Sodiščem EU-ja, ker ni zaprla in sanirala 28 nezakonitih odlagališč, ki pomenijo resno tveganje za zdravje ljudi in okolje.
60

Novice

Kmalu bo minilo 240 let od prve osvojitve Triglava
Od prve omembe Triglava na zemljevidu bodo kmalu minila tri stoletja, Triglav je od takrat vedno bolj postal simbol Slovencev in je danes eden najbolj prepoznanih točk naše države.
30

Novice

Državni svet izglasoval veto na zakon o drugem tiru in zakon o vajeništvu
Državni svetniki so na izredni seji s 23 glasovi za in dvema proti izglasovali odložilni veto na zakon o drugem tiru. Državni svetniki so izglasovali tudi veto na zakon o vajeništvu.
30

Novice

Združena levica predlaga izločitev dodatkov iz minimalne plače
V Združeni levici so pred prihajajočim praznikom dela predstavili sveženj zakonodajnih sprememb s področja delovnega prava.
69

Novice

Bratuškova: Obstaja utemeljen sum, da so bila pri nakupu ograje zlorabljena javna sredstva
Zavezništvo bo vložilo zahtevo za sklic seje parlamentarne komisije za nadzor javnih financ o nakupu ograje na meji s Hrvaško.
31

Novice

Znane okoliščine, v katerih je policist v Tržiču sprožil opozorilni strel
Kranjska policijska uprava je natančneje pojasnila okoliščine incidenta, ki se je zgodil 17. aprila v Tržiču, ko je policist iz pištole sprožil opozorilni strel.
25

Novice

Civilna iniciativa opozarja, da bi posek gozda zaradi Magne Steyr znižal življenjski standard
Prebivalci Rogoze, ki so se povezali v civilno pobudo Rešimo Rogoški gozd, nasprotujejo nameram občine Hoče - Slivnica, da del kmetijskih zemljišč, ki se jim je občina odpovedala za graditev tovarne ...
106

Novice

MOL ob proračunskem presežku povečal kapital stanovanjskega sklada
Ljubljanski mestni svetniki so potrdili zaključni račun lanskega proračuna.
14

Novice

Ob Lezbosu potonil čoln s prebežniki; 15 mrtvih
V bližini grškega otoka Lezbos je potonil čoln s prebežniki. Pri tem je umrlo najmanj 15 ljudi, tudi otroci.
39

Novice

22 futurističnih tehnologij, na katere Nasa stavi svoj denar
Ameriška vesoljska agencija je izbrala in z denarjem podprla 22 nenavadnih idej za tehnologije prihodnosti.
24

Novice

Milko Novič obsojen na 25 let zapora
Ljubljansko okrožno sodišče je odločilo, da je Milko Novič kriv umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, in ga obsodilo na 25 let zaporne kazni.
257

Novice

Ethereum - bo to nova velika stvar po internetu?
Niti dve leti še ni platforma Ethereum pri življenju, pa se o njej govori kot o naslednji stvari, ki bi lahko popolnoma preobrazila številne vidike elektronskega poslovanja in življenja na spletu.
63

Novice

Madžarski poslanci sprejeli zakon, ki iz države izrinja univerzo Georgea Sorosa
Madžarski parlament je sprejel sporni zakon o visokem šolstvu, ki lahko privede do zaprtja prestižne zasebne ameriške Srednjeevropske univerze (CEU), ki jo je ustanovil na Madžarskem rojeni ...
92

Novice

Video: Žlahtnih deset iz zgodovine filmske glasbe
Če je treba izbrati en sam čut v povezavi s filmom, je to seveda vid, a filmi ponujajo estetski užitek še za en čut - sluh.
11

Novice

Grobelnik, novi digitalni glasnik: Čez 5 let se o Uberju verjetno sploh ne bomo več spraševali
Marko Grobelnik je znanstvenik, ki se ukvarja z umetno inteligenco in pri tem na tak ali drugačen način sodeluje z nekaj velikimi imeni tehnologije. Pa še raziskuje na Institutu Jožefa Stefana.
69

Novice

Bodite podporniki fuzije
"Bodite podporniki fuzije." To so besede profesorja Osama Motojima, ki je konec junija v Sloveniji na konferenci ECOS 2016 in na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti predaval o fuziji.
42

Novice

Tri minute o raziskavi, ki ji posvečaš leta
Oziroma spet smo pri Einsteinu, ki je rekel, da tega, česar ne znaš razložiti šestletniku, tudi sam ne razumeš dobro, in pri Richardu Feynmanu, ki je rekel, da delo, ki ga lahko razložiš povprečnemu ...

Novice

Foto: Letos kar 775 zlatih Zotkinih talentov
Učenci in dijaki, ki so bili na državni ravni uspešni pri različnih naravoslovnih tekmovanjih med celotnim šolskim letom, so v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma danes prejeli posebna priznanja.
Kazalo