Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Gregor Valenčič

Svet Križnarja strah vojne v Sudanu, Videmšek bolj optimističen

21.12.2010

Z referendumom o odcepitvi južnega Sudana bo 9. januarja v Afriki skoraj gotovo nastala nova država. Vprašanje je, ali bo to vodilo do nove vojne, o čemer je tekla beseda na okrogli mizi v Ljubljani.

Svet ZDA nad upornike z načrtom, a brez svojih vojakov

26.11.2010

Barack Obama je sprejel načrt za razorožitev zloglasne ugandske Gospodove uporniške vojske, ki ustrahuje ljudi v osrčju Afrike. Ameriških vojakov v Afriko ne bo pošiljal.

Svet "V Cerkvi ni strank, ni liberalcev in ni demokratov"

21.11.2010

"Kardinal mora v svetu s svojim življenjem poosebljati sporočilo, ki mu ga je zaupala Cerkev, tudi za ceno svoje krvi," je ob umestitvi novih kardinalov dejal Ivan Rebernik.

Svet Kim Džong Il znova izvoljen, sinu utrl pot na oblast

28.09.2010

Po letih ugibanj je zdaj tudi uradno. Kim Džong Il je svojega najmlajšega sina Kim Džon Una postavil na dva ključna položaja v državi, s čimer mu je omogočil pohod na oblast.

Svet Čečenske ženske s svojo kožo plačujejo ceno za miren spanec Moskve

08.09.2010

Moskva mora preprečiti siljenje čečenskih žensk v pokrivanje, opozarjajo organizacije za človekove pravice, medtem ko analitiki v uvajanju islamskih zakonov vidijo novo grožnjo ruskemu nadzoru.

Svet Kenijski predsednik ne bo več služil samo prijateljem

27.08.2010

Kenijci so z velikimi pričakovanji in še z zadnjim korakom, slovesnostjo v Nairobiju, dobili novo ustavo in zamenjali staro, napisano ob neodvisnosti. Od takrat je imela država le tri predsednike.

Svet Posilstva v Kongu: ZN nič videl, nič slišal

26.08.2010

Združeni narodi pojasnjujejo, da ne bi mogli ustaviti sistematičnega posilstva skoraj 200 žensk na vzhodu Konga v skoraj štirih dneh, saj pripadniki mirovnih sil niso vedeli, kaj se dogaja.

Svet "Romantična in upanja polna Afrika"

20.05.2010

"Afrika je velik, lep, romantičen in upanja poln kontinent," je ob odprtju tedna Afrike dejal slavnostni govornik, predsednik države Danilo Türk.

Svet "Slovenija je glas zatiranih v Darfurju"

08.05.2010

Majhne kamere iz Slovenije v Darfurju naredijo več kot 20.000 pripadnikov mirovne misije, zatrjuje humanitarni koordinator upornikov Sulejman Džamus, ki je znova obiskal Slovenijo.

Znanost in tehnologija Velik ognjenik še ne pomeni velikega izbruha

23.04.2010

Eyjafjallajokull se umirja, a strah pred izbruhom bližnjega in večjega ognjenika Katla ostaja. Vulkanologinja Polona Kralj pravi, da je Katla velik ognjenik, toda ni nujno, da bo velik tudi njegov izb ...

Svet Tudi Slovenci pomagamo preprečevati samomore na Kosovu

23.03.2010

Od vojne pred desetimi leti se je število samomorov na Kosovu povečalo več kot za trikrat, predvsem med mladimi. Kosovskim oblastem pri preventivi samomorov pomagajo tudi Slovenci.

Svet Rupel: Balkan je preteklost, izziv sta Sredozemlje in srednja Evropa

19.03.2010

Slovenija zadnja leta kaže povečano zanimanje za Balkan. Dimitrij Rupel bi med prioritete naše zunanje politike prej uvrstil Sredozemlje in srednjo Evropo, medtem ko Zijad Bećirović opozarja, da bliži ...

Stran 15 od 17
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov