Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Luka Lukič

Gospodarstvo Nevladne organizacije s peticijo pozivajo ukinitev mednarodnih tribunalov, ki koristijo zgolj korporacijam

22.01.2019

V fundaciji za trajnostni razvoj Umanotera so v povezavi z več kot 150 organizacijami po EU-ju sprožili kampanjo Stop ISDS, s katero zahtevajo odstop od mednarodnih sporazumov, ki "ustvarjajo lastni paralelni pravni sistem za korporacije".

Gospodarstvo "Luški gazda" nad delavca s tožbo, ker je dal odpoved v manj kot treh letih

22.01.2019

Med pripravo na prenos delavcev, ki delo opravljajo v Luki Koper, s poslovnega modela IPS na zakonsko ustrezno delo prek agencij, si "luški gazde" pravila razlagajo po svoje. Pri enem izmed "gazd" so zoper delavca, ki je podal odpoved, sprožili tožbo.

Slovenija MOL po požaru v Rogu: Do konca sodnih postopkov ne smemo v Rog

15.01.2019

Po požaru v tovarni Rog na Mestni občini Ljubljana poudarjajo, da je na območju problematična varnost, a nanj do zaključka sodnih postopkov ne morejo. Uporabniki Roga pa poudarjajo, da se sodna odredba ne nanaša na področje varnosti.

Slovenija Valentinčič napovedal odhod v pokoj in namenil več kritik sindikatu pravosodnih policistov

11.01.2019

Posebna interna komisija, ki je preiskovala pobeg iz koprskega zapora, je ugotovila več različnih okoliščin, ki so omogočile uspešen pobeg dveh pripornikov. Direktor koprskega zapora je dejal, da se bo upokojil.

Slovenija Bolezen in brezdomci: uradno zagotovljena oskrba, v praksi do smrti odvisni od dobre volje društev in dela na črno

11.01.2019

Kljub navodilom ministrstva za zdravje, ki določajo oskrbo za paciente, ki nimajo možnosti oskrbe na domu, je praksa diametralno drugačna. Onemogli brezdomec je tako bil do smrti odvisen od dobre volje društev in negovalk, ki so delale na črno.

Gospodarstvo Pravnomočna sodba: Sindikalist Mesaroš, ki so ga pri Arrivi odpustili, bo znova sedel za volan avtobusa

07.01.2019

V družbi Arriva Dolenjska in Primorska z odpovedjo sindikalistu Endreju Mesarošu tik pred začetkom stavke voznikov niso prepričali niti drugostopenjskega sodišča, ki je njihovo pritožbo zavrnilo.

Zdravje Zdravniki: Namesto s pacienti se moramo ukvarjati z nepotrebno administracijo

21.12.2018

"Naj nam zdravnikom dovolijo, da si sami organiziramo svoje delo," je poudaril Radko Komadina iz Slovenskega zdravniškega društva, ki skupaj z Zdravniško zbornico Slovenije opozarja, da se zdravniki ...

Gospodarstvo Poslovni model za zavarovalne zastopnike: izravnalni odtegljaj pri provizijah in prenos minusov v naslednji mesec

09.01.2019

Zastopniki v zavarovalnici Grawe delajo v sistemu, kjer ob boljših rezultatih zaposleni prejme manj. Sistem "izravnalnega odtegljaja," ki se mesečno povečuje, naj bi bil spodbuden, trdijo v Graweju in dodajajo, da je odtegljaj mogoče hitro preseči.

Gospodarstvo Prevozniki se ne želijo odreči "brezplačnim delovnim uram" voznikov avtobusov. Sindikati pripravljeni na novo stavko.

20.12.2018

Glavne težave kolektivne pogodbe voznikov avtobusov so, tako pravi Saška Kumer, nizki tarifni razredi in ureditev delovnega časa.

Gospodarstvo Na razpis Luke Koper se je prijavilo 11 agencij. Med njimi tudi "luški gazde" v novih preoblekah.

19.12.2018

V Luki Koper so zaključili javno naročilo, s katerim so iskali agencijske delavce.

Slovenija Medvrstniško nasilje vse bolj prisotno tako v šolah kot tudi v dijaških domovih

18.12.2018

Med slovenskimi dijaki so vse bolj prisotne različne oblike nasilja, so sporočili iz Dijaške organizacije Slovenije.

Okolje Leben po Katovicah: Slovenija mora delovati z zgledom, zato bomo podvojili vložek v podnebni sklad

17.12.2018

Okoljski minister Jure Leben je po okoljski konferenci Združenih narodov napovedal, da bo Slovenija skušala delovati z zgledom, tako bo že naslednje leto podvojila finančni vložek v podnebni sklad, ...

Stran 7 od 30
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov