Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Pina Gabrijan

(Ne)realni podatki – realni učinki Kje je v podatkovno vodeni družbi sploh prostor za naše poseganje v svet?

22.03.2024

"Kako je mogoče dvoumno kakovost podatkov uporabiti kot orodje za ustvarjanje rezultatov v dejanskem svetu?" se glasi osrednje vprašanje tokratnega programa Taktike&praksa, ki ga kurira dvojec !Mediengruppe Bitnik v sodelovanju z Janezom Fakinom Janšo.

Intervju Igor Bašin: Slovensko glasbeno založništvo svoja zlata leta doživlja prav v zadnjih letih

19.01.2024

"V današnjih časih je nakup nosilca zvoka tudi izraz pripadnosti. Nekoč je bil nosilec zvoka tako rekoč edini vir, ki je omogočil poslušanje določene glasbe doma," pravi glasbeni kritik in publicist Igor Bašin.

Ob 100. obletnici kina Kinodvor "vznosito naznanja, da se vrši" projekcija Mladega Medarda s svežo partituro

13.10.2023

Na predvečer 100. obletnice odprtja mestnega kina Ljubljanski dvor, ki so ga odprli s filmom Mladi Medardo, se bo tam odvila projekcija prav tega filma v spremljavi v živo izvedene sveže partiture Andreja Goričarja v izvedbi Orchestra of the Imaginary.

Intervju Je resnica pravzaprav skrita v podatkovnih bazah tajnih služb in v sanjah ljudi?

02.10.2023

"Gre za eksperiment, kaj lahko verbalna reprezentacija sanj javno sproža s pomočjo avdiovizualnih medijev," pojasni pesnik, prevajalec in dramaturg Tibor Hrs Pandur o svežem projektu Psyops.

Intervju Anže Rozman: Nedvomno sem učenec Hansa Zimmerja, a sem tudi učenec vseh, s katerimi sodelujem

27.09.2023

"Nedvomno sem učenec Hansa Zimmerja, vendar nisem zgolj njegov učenec, sem tudi učenec vseh, s katerimi sodelujem, tako da sem tudi Karin učenec," pravi skladatelj Anže Rozman, ki je skupaj s Karo Talve in Hansom Zimmerjem nominiran za nagrado emmy.

Intervju Sašo Vollmaier: "Ko se usedem za klavir, sem na varnem."

17.06.2023

"Ligeti me zanima kot avtor, predvsem njegova klavirska dela. Nekatera izmed njih so na meji tehničnih sposobnosti," pravi pianist in skladatelj Sašo Vollmaier, čigar avtorski projekt Vollmaier: Ligeti je spomladi doživel premiero v Cankarjevem domu.

Poslušamo Depeche Mode: Memento Mori

30.04.2023

Ko je lani nenadoma umrl Andrew Fletcher, klaviaturist in ustanovni član Depeche Mode, je bilo precej pod vprašajem, ali bo mogoče še kdaj slišati kak njihov svež material. A je pred kratkim izšel album, ki pa ga prvič podpisuje zgolj dvojec Depeche Mode.

15 let Sonice "Z vztrajanjem pri resnejših koncertnih vsebinah opažaš tudi transformacijo občinstva skozi leta"

19.04.2023

"Sonica je sprva delovala kot introvertna sestra velikega Festivala pomladi," pravi Martin Bricelj Baraga, festivalski direktor in eden od sokuratorjev Sonice, ob 15. jubileju tega mednarodnega festivala elektronske glasbe in tranzitornih umetnosti.

Intervju z Alešem Mendiževcem Kako doživljamo naključje v naših življenjih in ga poskušamo ukrotiti?

09.04.2023

"Nam koncept naključja veleva, da so pravzaprav vsi dogodki pomembni? Da moramo vse zagrabiti, izkoristi živost objektov, sveta, življenja?" se v knjigi Naključje in jaz med drugim sprašuje filozof in kulturni teoretik Aleš Mendiževec.

Poslušamo Iggy Pop: Every Loser

06.04.2023

Iggy Pop kljub svojim 76 letom, kolikor jih bo napolnil v tem mesecu, ostaja "real wild child" oziroma "wild one", kakor je prepeval pred skoraj štirimi desetletji. Nedavno je izdal že 19. samostojni studijski album, ki ga je naslovil Every Loser.

Intervju Henry Rollins: "Zame je vse ustvarjanje kot bruhanje – povnanjena notranjost"

06.02.2023

"Ljudje smo zadosti sebični, da ustvarimo svetovno nočno moro, in zadosti pametni, da ustvarimo rešitve za njeno nevtralizacijo, a preneumni, da bi jih uresničili," pravi legendarni Henry Rollins, nekoč razboriti glasbenik, danes pa marsikaj drugega.

Intervju z avtorjem nove partiture "Film Nosferatu je oblikovan kot sanje, iz katerih je zelo težko izstopiti"

27.12.2022

"Filmu Nosferatu so skozi čas pripisovali številne elemente, od antisemitskih pa do homoseksualnih," pravi Andrej Goričar, avtor nove partiture za ta nemi film, in dodaja, da je umetnost priročna za analize, ob katerih bi se avtorji "tudi zelo jezili".

Stran 1 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov