Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Ljubljane zaprt vozni pas. Nastal je daljši zastoj.

Avtorji Pina Gabrijan

Citat Gregor Božič

20.11.2019

Okoliščine so tiste, ki človeka privedejo do cinizma, zagrenjenosti. V filmu se zdi, da so takšni odnosi na provinci osebne narave, v resnici pa gre za težave sistema, širše ureditve.

Intervju Droge v tretjem rajhu: “ZDA so v tem smislu z več vidikov današnji četrti rajh”

13.10.2019

"Žal je pač dejstvo, da so se ZDA naučile veliko od tretjega rajha, seveda ne v pozitivnem smislu. Lahko bi dejali, da so ZDA v smislu uporabe drog z več vidikov današnji četrti rajh," pravi Norman Ohler.

Intervju Alessandro Cortini: "Dvomim o možnosti vrnitve v čas, ko glasba znova ne bi bila več brezplačna"

27.09.2019

"Menim, da je predvsem prepozno, če se danes namenimo spopadati s tem pojavom. Sicer se mi zagotovo ne zdi prav, vendar kot avtor razmišljam predvsem o tem, kako se lahko še zmeraj preživljam s svojim delom, ne da bi imel občutek, da sem okraden."

Intervju Sleaford Mods: "Množično tržišče zagotovo ni obremenjeno z integriteto"

19.09.2019

Da za dober rokenrol niso potrebne kitare in da surova pristnost vendarle še ni povsem iz mode, nedvomno v zadnjih letih dokazuje britanski dvojec Sleaford Mods, ki z novim albumom prihaja na oder Kina Šiška.

Oleg Kulik "Kuratorjem je bilo običajno celo mučno naročiti, da sem njihov pes."

12.09.2019

Naslovna izjava pripada Olegu Kuliku, angažiranemu in sodobnemu umetniku, čigar izraz je v nenehnem dialogu z družbo, okoljem, s samim sabo in svetom, ki pa se je v zgodovino najradikalneje zapisal s svojo impersonizacijo psa.

Tadej Droljc Če umetnost nagovarja čustva, je dostopna vsakomur, ki ni čustveno preveč hendikepiran.

11.08.2019

"To je zame najpomembneje – če ne morem čutiti svojih izdelkov, potem jih ali zavržem ali pa jih spreminjam toliko časa, da se v meni prebudijo neka globoka čustva, ki jih včasih razumem, včasih pa tudi ne," pravi intermedijski umetnik Tadej Droljc.

Fotografija Iz Ljubljane v Maribor ali iz najlepšega mesta na svetu v mesto prihodnosti

29.07.2019

"S fotografskega vidika imajo lahko vse lokacije potencial, kjer koli. Od tebe je odvisno, kaj te zanima in kaj se ti konec koncev zdi vredno fotografirati. Vsako mesto ponuja svoje prostore in ljudi," menita Matjaž Rušt in Robert Marin.

Glasba "Džez je najboljše darilo ZDA svetu. Bistveno boljše od Coca-Cole."

25.07.2019

Z obronkov jamajškega Wareika Hilla, od koder je odmevalo rastafarijansko bobnanje, v ZDA in nato ves svet. Pianist Monty Alexander kljub svojim 75 letom še zmeraj aktivno nastopa, pred vrati je nov album, še pred tem pa koncert na festivalu Okarina.

Vizualna umetnost O Alanu Fordu, ki "razgalja zlaganost uradne zgodovine in stupidnost popularne kulture"

14.06.2019

"Če bi lahko izbiral slovenskega Magnusa in Bunkerja, bi bila to Smrekar in Cankar," pravi Rok Glavan, avtor razstave ob 50. obletnici Alana Forda o "očetih" stripa, ki spremlja propadajočo skupino skrivnih agentov TNT, del katere je naslovni (anti)junak.

Glasba Jimi Tenor: od elektronike vse bolj nazaj k akustičnim instrumentom

21.05.2019

"V tehnoklubih ne morem več igrati, ker moja glasba ni zadosti "tehno" za turiste, ki prihajajo v Berlin, da bi bili deležni "izkušnje zvirnega tehna"," pove Jimi Tenor, ki je s časom iz elektronske sfere vse bolj plaval k akustičnim instrumentom.

Kultura Radio Študent ali pol stoletja proaktivne radioaktivnosti

09.05.2019

Radio Študent, ki se je pred natanko 50 leti porodil iz takratnih študentskih demonstracij, se danes ponaša s tem, da gre za najstarejšo še delujočo neodvisno radijsko postajo na evropskih tleh.

Glasba Mono: "Če bi bili vsakdanja zasedba, bi bil to trenutek našega razhoda"

26.04.2019

Mono so instrumentalna postrokovska zasedba, ki se je osnovala pred natanko 20 leti, vendar je pred časom prestala nekaj preizkušenj, kar je rezultiralo tudi v odhodu izvornega bobnarja, vendar se je iz teh preizkušenj porodil tudi njihov novi album.

Stran 8 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov