Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Pina Gabrijan

Intervju Christian Kroupa: "Klubska scena je eden od simbolov naših primarnih potreb"

16.09.2021

"Glasba je z vidika razvoja kapitalizma in digitalizacije ena od bolj prizadetih umetnosti, zagotovo je prizadeta bistveno bolj kot denimo vizualna umetnost," pravi producent in DJ Christian Kroupa, ki ustvarja tudi pod novejšim imenom Alleged Witches.

Wir sind das Volk* Ura domoljubja z Laibach: Nad travme preteklosti s spoprijemanjem z izvornimi konflikti

31.08.2021

(Vzhodno)nemški dramatik in pesnik Heiner Müller, eden največjih nemških intelektualcev po drugi svetovni vojni, je v letu po padcu Berlinskega zidu dejal, da postane sumničav, "takoj ko se pojavi beseda 'Volk'", torej ljudstvo, narod oziroma nacija.

Intervju Leto okroglih obletnic Emila Filipčiča, ki je samostojnost Slovenije razglasil že leta 1972

17.06.2021

"Že od nekdaj sem se zelo rad smejal in še zmeraj je tako," pravi mnogostranski ustvarjalec, predvsem pa pisatelj Emil Filipčič, ki je letos dopolnil 70 let. Letos je izšel tudi njegov že 17. roman Nepočesane misli, sedmi pod okriljem založbe Beletrina.

Intervju Sinestetično popotovanje, na katero nas povedejo prekaljeni raziskovalci Etceteral

11.06.2021

"Boštjan mi meče ritmična polena pod noge, ki se včasih kar kotalijo, jaz pa se jim trudim izogibati. Hkrati pa znotraj teh struktur – polen – dajem svoj osebni pečat zvoku," na kratko opiše glasbeni del ustvarjanja zasedbe Etceteral eden od članov.

Taktike & praksa "V t. i. postsnowdnovski družbi optimistični odnos do spleta izpred desetih let deluje otročje"

02.06.2021

Minilo je desetletje, odkar je Aksioma v sodelovanju s Kinom Šiška zagnala serijo konferenc in seminarjev Taktike & praksa, namenjeno osvežitvi in razširitvi izobraževalnih vsebin o novomedijski umetnosti.

Arhitekturni bienale v Benetkah Skupno v skupnosti: prilagodljivi in trdoživi prostori so ključni za delovanje skupnosti

21.05.2021

Slovenski paviljon na arhitekturnem bienalu v Benetkah prinaša projekt zgraditve zadružnih domov in njihovo življenje do danes. Skozi zgodovino so preživeli menjavo politično-gospodarskega sistema ter spremembe namembnosti in življenja lokalnih skupnosti.

Glasba Hvalnica prijateljstvu: sodoben spoprijem z Nietzschejevim skladateljskim opusom

20.05.2021

"Brez glasbe bi bilo življenje ena sama napaka," je znamenita trditev Friedricha Nietzscheja, ki je poleg svoje filozofske misli za sabo pustil tudi ne tako majhen, vendar precej neznan in spregledan skladateljski opus.

Jubilej Stoletje velikega Josepha Beuysa, ki je zase trdil, da je umetnik le, če je vsakdo umetnik

12.05.2021

"Ko me vprašajo: Ste umetnik? Jim odgovorim: Prenehajte s temi neumnostmi! Edino, če s tem mislite, da smo vsi umetniki, sem tudi jaz umetnik. Sicer pa ne," je pravil Joseph Beuys, ki se je rodil na današnji dan pred 100 leti.

"Naša jeza je brezmejna" Upor pozabljenih in preslišanih: pol stoletja demonstracij na Slovenskem

06.05.2021

"Vedno sem sanjal o nekem drugem času, o pravičnejšem času. In demonstracije so se mi zdele, in v večini primerov so, pot odprave krivic, ki so se nakopičile do te mere, da morajo ljudje izraziti svojo voljo s skupinskim in z javnim nastopom."

Poslušamo Nick Cave & Warren Ellis: Carnage

30.04.2021

Kot "brutalno, vendar lepo ploščo, ki je zakoreninjena v skupni katastrofi", je Nick Cave opisal sveži album Carnage, ki ga je s svojim kreativnim pribočnikom Warrenom Ellisom ustvaril v roku nekaj tednov v času popolnega zaprtja javnega življenja.

Umetniški projekt ob obletnici okupacije Maribora "Identifikacija s simboli enoumja nujno privede do katastrofe"

07.04.2021

"Projekt je preplet osebne zgodbe in posvetilo tukajšnjim prebivalcem in prebivalkam, staremu Rotovžu, kjer domuje tudi prostor za umetnost ArtKIT, ter kulturnemu in socialnemu Mariboru, ki je krvavel, a ne izkrvavel."

Intervju Esad Babačić: "Punk je bil predigra osamosvojitvene zgodbe Slovenije"

01.04.2021

"Punk je bil disidentstvo pred tistim disidentstvom, ki so ga nekateri starejši salonski revolucionarji lepo unovčili in ga še zmeraj prodajajo," pravi Esad Babačić, ki je zaslužen za to, da smo končno dobili prvo antologijo slovenske punkovske poezije.

Stran 4 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov