Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Zastoji na cestah

Avtorji Pina Gabrijan

Intervju Borut Kržišnik: Živost glasbe oblikujemo prav z odstopanjem od popolne točnosti in uniformnosti

20.03.2021

"Živosti glasbe se ne ustvarja s ciljem približati se neki idealistični, točno določeni različici, temveč prav nasprotno - oblikujemo jo prav z odstopanjem od popolne točnosti in uniformnosti," pojasnjuje Borut Kržišnik, ki sklada na računalnik.

Glasba 100 let od rojstva Astorja Piazzolle, iz čigar glasbene genialnosti se je porodil novi tango

11.03.2021

"Glasba je več kot žena, ker od žene se lahko ločiš, od glasbe pa ne. Ko se zavežeš glasbi, je ona tvoja ljubezen za vedno in z njo greš v grob," je življenjske prioritete nedvoumno razložil Astor Piazzolla, ki se je rodil na današnji dan pred 100 leti.

Poslušamo John Carpenter: Lost Themes III: Alive After Death

01.03.2021

John Carpenter je nič manj kot kultno ime filmske sfere, brez katerega bi se grozljivke in znanstvena fantastika danes nedvomno smukale po drugačnih kuloarjih strahu in preganjavice.

Poslušamo Sleaford Mods: Spare Ribs

17.02.2021

Kljub vse bolj kipeči ihti, naj se 2020 že enkrat konča, seveda zgolj prehod v 2021 ni prinesel radikalne prevetritve. Vendar pa je že začetek leta prinesel nemara eno najboljših glasbenih izdaj, kar jih bomo deležni letos – sveži album Sleaford Mods.

Radio Študent Obstoj RŠ-a potrjuje, da je "študent lahko tudi kaj več kot potrošniška kategorija"

02.02.2021

"Študentski mediji so za študentsko gibanje ključni, če želijo študenti brez oblastnega filtra in brez rigidnih form svobodno artikulirati svoja zanimanja, prizadevanja in širiti zavest med študenti o njihovem lastnem položaju," pravijo na Radiu Študent.

Gledamo Jóhannsson, Tilda Swinton in jugoslovanski brutalizem – čez dve milijardi let

28.01.2021

Zadnji in prvi ljudje je vizionarsko distopičen avdiovizualni esej Jóhanna Jóhannssona, priznanega islandskega glasbenika in avtorja filmske glasbe. Gre za spoj fikcije in dokumentaristike, meditativno delo o minljivosti človeštva in njegovi zapuščini.

Intervju Sandi Červek: "O lastnem ustvarjanju lahko razmišljam zgolj med samim ustvarjanjem"

21.01.2021

"Ko sem v ateljeju, ne gre toliko za to, da bi se mi zadeve zares razjasnjevale in bi se mi izrisovala neka nova pot, temveč se mi med ustvarjanjem predvsem začnejo hitreje odpirati novi prostori," pravi akademski slikar Sandi Červek.

Intervju Bowrain: "So zgodbe, ki jih tudi glasba ne more uglasbiti"

02.01.2021

"So zgodbe, ki jih tudi glasba ne more uglasbiti, so situacije, ki jim niti glasba ne more dati zatočišča. Bojim se, da je obdobje, v katerem smo, prav tako," pravi eden najprepoznavnejših slovenskih pianistov Tine Grgurevič oziroma Bowrain.

Primeri inšpektorja Vrenka Anže Rozman: Glasba slovenskega skladatelja izpod okrilja studia Hansa Zimmerja

24.12.2020

Dogajanje nadaljevanke Primeri inšpektorja Vrenka, ki bo od 10. januarja na ogled na Televiziji Slovenija, je postavljeno v štajersko prestolnico, vendar je glasba zanjo nastajala v Los Angelesu, v tako rekoč prestolnici filmske industrije.

Intervju Kiblix: "Vprašanje virtualnosti danes ni več, kako uspešne so tehnologije v posnemanju resničnosti"

10.12.2020

"Že od ustanovitve Kible v letu 1996 smo odprtokodne sisteme in tehnologijo "osmišljali" z znanstvenimi raziskavami in dognanji, ne samo na področju naravoslovja, ampak tudi družboslovja in humanistike," pravijo v Kibli, ki stoji za festivalom Kiblix.

Festival Kiblix Pohajkovanje skozi virtualne svetove: ko se človek vse bolj prilagaja spletu, in ne nasprotno

02.12.2020

"Upam, da Kiblix s spletnimi dogodki kot tudi druge kulturne in umetniške ter znanstvene institucije po državi prispevamo k temu, da splet znova ovsebinimo s kulturo, umetnostjo, znanostjo in izobraževanjem," pravi eden izmed kuratorjev festivala Kiblix.

Intervju Olafur Eliasson: "Končno bomo lahko zapustili dobo, središče katere je človek"

20.11.2020

"Otroci so ambasadorji dobre volje iz prihodnosti, ki so bili poslani nazaj v času, da nas naučijo, kako naj ne zavozimo vsega," je prepričan dansko-islandski umetnik Olafur Eliasson, eden najvidnejših sodobnih umetnikov.

Stran 5 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov