Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Pina Gabrijan

Poslušamo Širom: Utekočinjeni prestol preprostih

08.05.2022

Minila so tri leta od izida prejšnjega albuma domačega trojca Širom, vmes nas je doletela pandemija, njeno izzvenevanje pa je naplavilo sveži album te prekmursko-tolminsko-kraške zasedbe, ki je tudi v tujini vse bolj prepoznavna in čislana.

Intervju Dino Pešut: Če bi se zares poglobili v analizo, bi najbrž spoznali, da je vsaka družina nesrečna

30.04.2022

"Ena naših osnovnih nalog je, da se ločimo od staršev, ne glede na to, ali so ti hladni do nas in imajo absolutno starševsko avtoriteto, so pretirano skrbni ali pa so v vlogi naših najboljših prijateljev," je prepričan Dino Pešut.

Joana Moll Umazani piškotki: skrivno življenje brskalnika in okoljski davek praks spletnega nadzora

27.04.2022

"Govorimo lahko o nekakšnem skrivnem življenju brskalnika, saj ne vemo, kaj se dogaja onkraj uporabniškega vmesnika," pravi Joana Moll ob projektu Carbolytics, posvečenem okoljskemu vplivu vseprisotnega nadzora znotraj ekosistema oglaševalske tehnologije.

Poslušamo hackedepicciotto: The Silver Threshold

27.02.2022

Dvojec hackedepicciotto sestavljata zakonca in dolgoletna ustvarjalna partnerja Alexander Hacke, sicer član legendarnih berlinskih hrupnežev Einstürzende Neubauten, in Danielle de Picciotto, v ZDA rojena glasbenica, umetnica in filmska ustvarjalka.

Premiera radijske igre Razglednice, naslovnik katerih je vprašanje strahu, ki lahko hitro prerase v sovraštvo

10.02.2022

"Strah je zelo požrešna kreatura. Požrešen in vsejed. Žre in žre in žre in raste in se debeli in že zgleda, kot da bo počil, kot da ga bo razneslo, pa ne neha," je slišati v novi radijski igri Razglednice, posneti v studiih Radia Slovenija.

Intervju "Tako zelo smo oddaljeni od svojega telesa, da se lahko le trudimo razumeti njegovo sporočilo"

04.02.2022

"Medtem ko glasbo jemljemo bolj kot nekaj magičnega in čustvenega, si marsikdo želi ples razložiti – v smislu, kaj naj bi kak gib pomenil," poudarja Leja Jurišić, ena najbolj vidnih plesalk, performerk in koreografinj pri nas.

Intervju Zasedba, ki se je porodila iz upora proti nesvobodi: Otroci socializma 40 let pozneje

27.01.2022

Besedila Braneta Bitenca "so tisto, kar je od vsega najbolj obstalo. Ne moremo jih opredeliti kot ozko usmerjen dnevnopolitični punk, gre za stvaritve bistveno bolj lirične narave, ki so zaradi tega prestale preizkus časa."

Nova partitura za Erotikon Andrej Goričar: "Vse, kar preveva nemi film, ima na neki način vpliv na glasbo, ki jo napišem zanj"

29.12.2021

"Erotikon je poln mehke, prelivajoče se montaže, čudovitih bližnjih posnetkov in zgodbe, polne strasti in življenja. Bi sploh lahko bila kombinacija še bolj navdihujoča?" pravi Andrej Goričar, avtor nove partiture za nemo filmsko klasiko Erotikon.

Intervju Jasmina Cibic: S pogledom v vzvratno ogledalo zgodovine toliko lažje prepoznamo trojanske konje

26.12.2021

"Če pogledamo primere kulture kot političnega darila, aktiviranega prav v trenutkih zgodovinske krize evropske identitete, je pogled v vzvratno ogledalo zgodovine res fascinanten, sploh ker v pogledu nazaj toliko lažje prepoznamo trojanske konje."

Intervju Robertina Šebjanič: "Zvočna onesnaženost morja je ena najbolj neumnih onesnaženosti"

30.11.2021

"Pri vprašanju raziskovanja podvodnega sveta je precej zgovorno dejstvo, da o vesolju vemo več kot o globinah," pravi umetnica Robertina Šebjanič, ki se v svojem delu osredotoča na kulturne, (bio)politične in biološke stvarnosti vodnih okolij.

Intervju "Če neki prevod uspe v Nemčiji, v Italiji pa ne, to pove več o tamkajšnjem trgu kot o sami knjigi"

29.11.2021

"Še zmeraj največ prevodov naših knjig izide v državah nekdanje Jugoslavije, takoj za njimi pa je nemški govorni prostor," pravi Petra Kavčič, ena izkušenejših literarnih agentk pri nas.

Intervju V zasledovanju zvena violin, ki se razlega iz romskih vasi v Transilvaniji

28.10.2021

"Ena od pomembnih razlik je ta, da pri igranju romske glasbe nimaš na razpolago notnega zapisa, naučiš se lahko zgolj s pozornim poslušanjem in intenzivnim igranjem," pravi violinist Jean-Christophe Gairard, ki bo te dni nastopil na koncertih Godalkanja.

Stran 3 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov