Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Pina Gabrijan

40. obletnica ustanovitve "Kuzle smo bili ljubezenski bend"

21.03.2020

"Naša zgodba je bila kratka in hitra, tako kot so bile kratke in hitre naše pesmi," pravijo člani nekdanje zasedbe Kuzle, ki se je kljub svojemu obstoju kratkega diha na začetku 80. let preteklega stoletja zapisala v anale slovenske glasbene zgodovine.

Muzikofilija Nekonvencionalna razmerja med glasbo in možgani po Oliverju Sacksu

14.03.2020

"Glasba lahko pomirja ali žene v beg, vrača vero v življenje ali jo jemlje, je kakofonično prekletstvo ali harmonični blagoslov, posledica ali vzrok, simptom ali zdravilo," ob predstavi Muzikofilije pravi njena dramaturginja Jera Ivanc.

Intervju Gudrun Gut: "Brez priložnosti nastopanja tudi nimaš priložnosti biti vse boljši"

04.03.2020

Gudrun Gut vse od poznih 70. let preteklega stoletja, ko je začela krojiti berlinsko podtalje kot članica zasedb Mania D, zgodnje postavitve Einstürzende Neubauten, Malaria! in Matador, ostaja pomembna figura nemške alternativne glasbene sfere.

Citat Willy Brandt

18.02.2020

"Potrdila se je izkušnja, da je položaj redkokdaj brezupen, dokler ne sprejmemo, da je takšen."

Citat Kurt Vonnegut

09.02.2020

Učili so me, da so človeški možgani do zdaj najvišja stopnja evolucije, ampak mislim, da je to zelo slabo izhodišče za preživetje.

Stojan Kerbler "Danes je ni umetnosti, v kateri bi bilo toliko ponavljanja, kot ga je pri fotografiji"

08.02.2020

"Razumem, da morda večina fotografov rada hodi po svetu in od tam prinaša posnetke. Zame pravijo, da sem fotograf na domačem dvorišču, kar tudi drži, saj najraje fotografiram Ptujsko Goro, Haloze, Ptuj in njegovo okolico," pravi mojster fotografije.

Intervju Tadej Vaukman: "Eksces zame pomeni možnost sproščenega mišljenja"

25.01.2020

"Pri teh praksah me je zelo pritegnilo to, da vključujejo tudi telesne tekočine oziroma izločke, pa naj bo to urin, kri, sperma, solze …" pravi fotograf Tadej Vaukman o ritualih očiščevanja, ki so predmet njegove aktualne razstave.

Intervju Peter Paradox: "Boga torej, če je Bog, ne more spodnesti niti najhujše, niti totalno zlo."

16.01.2020

"Na tem zadnjem albumu je morda bolj poudarjena neka druga oblika ukinjanja in preseganja zla, kot je v prvem," pravi Peter Mlakar, ki je z Iztokom Turkom izdal album Peter Paradox.

Beremo Bret Easton Ellis: White

02.01.2020

"Otročja nejevera se je na mučne načine manifestirala takoj po volitvah v jutranjih spletnih objavah, naslovljenih 'Kaj naj rečem svoji hčeri?'" beremo v – sicer manj, kot bi kdo predvideval – pomenljivo naslovljeni knjigi White.

Intervju Erling Kagge: Tišina je ključ za odklepanje novih načinov osnovnega mišljenja

07.12.2019

"V sodobnem svetu je odločitev za tišino tista, ki je bistveno težja, saj hrup nekako pomeni, da živiš in se udejanjaš tudi prek drugih ljudi, tudi prek naprav, ki so zdaj vseprisotne in nas prejkone oddaljujejo od samih sebe," pravi Erling Kagge.

Citat Michelangelo Buonarroti

24.11.2019

Še zmeraj se učim.

Intervju Širom: "Vsekakor je domačemu kritiku laže dobiti vpogled v ozadje našega ustvarjanja"

24.11.2019

"Vsaka od pokrajin gotovo prinaša svoje specifike v našo glasbo, a je vse skupaj morda le preveč zapleteno, da bi bilo po takšnem eksperimentu smiselno delati zaključke," pravi zasedba Širom, "nagnana" skupaj iz prekmursko-tolminsko-kraških vetrov.

Stran 7 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov