Kranjski policisti še opravljajo preiskavo, podrobnosti pa zaradi mladoletnosti žrtve ne razkrivajo. Foto: BoBo
Kranjski policisti še opravljajo preiskavo, podrobnosti pa zaradi mladoletnosti žrtve ne razkrivajo. Foto: BoBo

Neuradno gre za dveletno deklico, ki naj bi bila tako hudo pretepena, da so jo iz jeseniške bolnišnice v soboto s helikopterjem prepeljali v Pediatrično kliniko v Ljubljani. Na njenem telesu naj bi bile vidne tudi posledice starih poškodb, je poročala TV Slovenija.

S PU-ja Kranj so tudi sporočili, da se preiskava intenzivno nadaljuje v smeri še drugih sumov kaznivih dejanj. V postopku so kriminalisti pridržali dva človeka, ki sta bila že privedena k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča. Za oba človeka je bilo odrejeno sodno pridržanje.

STA poroča, da gre za dekličino mamo in njenega partnerja. Da je deklica umrla, je medijem najprej sporočil dekličin oče. Ta je tudi, kot navajajo mediji, dejal, da je na možnost surovega ravnanja v novi družini nekdanje partnerice opozarjal pristojne. Na jeseniškem centru za socialno delo, ki je obe družini obravnaval, ker so se starši razhajali, so za tragičen dogodek izvedeli danes. Kot je za medije povedala direktorica CSD-ja Jesenice Anita Bregar, v nobeni družini ni bilo suma na nasilje ali grobo ravnanje z otroki. Po poročanju POP TV sta nekdanja partnerja poleg deklice imela še tri otroke, ki so trenutno nastanjeni pri očetu, kjer so po oceni CSD-ja v varnem okolju.