Foto:
Foto:
Kristijan Kamenik

Predsednik okrožnega sodišča v Celju Andrej Pavlina je pojasnil, da med Srbijo in Črno goro ter Slovenijo ne obstaja sporazum o izročitvi obsojencev, kar pomeni, da bodo preiskavo vodili beograjski pristojni organi.

Na vprašanje, kdaj bo torej Kamenik spet dosegljiv za slovenska sodišča, je Pavlina odgovoril, da je to odvisno od tega, ali ga bo beograjsko sodišče spoznalo za krivega. Če se bo to zgodilo, potem bo Kamenik za nas dosegljiv po izteku zaporne kazni, je še dejal.

Se je namerno izognil slovenskim pravosodnim organom?
Kot je znano, se Kamenik v torek, domnevno zaradi bolezni, ni udeležil razprave na višjem sodišču v Celju. To je spet razsojalo o njegovi vpletenosti v štirikratni umor v Tekačevem. V četrtek pa bi moral Kamenik na celjskem okrožnem sodišču s še drugimi obtoženimi spet stopiti pred sodnike zaradi domnevne preprodaje mamil. Obravnava je bila zaradi njegove odsotnosti odpovedana.

Za to dejanje je bil že obsojen na pet let zapora, vendar je višje sodišče v Celju sodbo zaradi napak v postopku razveljavilo in zadevo vrnilo na okrožno sodišče. Kamenikova zagovornica Marjetica Nosan, ki je trdila, da je njen klient v bolnišnici, aretacije ne želi komentirati, ker še zbira informacije.

Mamila so tihotapili iz Slovenije v Srbijo
Po poročanju srbske agencije Beta naj bi šlo za 500 gramov heroina, ki so ga policisti našli v avtu 35-letnega slovenskega državljana Saša Stankoviča iz Slovenskih Konjic. Poleg Stankoviča in Kamenika so aretirali še tri državljane Srbije in Črne gore, Stankovič pa
je po poročanju Bete drogo pretihotapil iz Slovenije v Srbijo. Kamenik naj bi že dalj časa z mamili trgoval tudi v Srbiji, srbska policija pa naj bi že nekaj časa spremljala njegovo skupino.

Aretacija je Kamenikovo zagovornica presenetila
Zagovornica Kamenika Marjetica Nosan je dejala, da jo je aretacija varovanca izredno presenetila in da s svojim varovancem po aretaciji še ni govorila, saj na v Srbiji ne more zastopati. "Če bo le mogoče, bom v stiku z njegovim odvetnikom. Vem, za kaj so ga aretirali, vendar ne bom nič povedala, ker je to stvar kazenskega postopka v Beogradu." Na vprašanje, ali je aretacija povezana z zasegom mamil, prav tako ni želela odgovoriti, izrazila je le razočaranje nad poročanjem medijev, ki naj bi Kamenika že obsodili.