UKC Maribor. Foto: BoBo
UKC Maribor. Foto: BoBo

Iz Javnega holdinga Maribor so popoldne sporočili, da je "Škrinjar podal odstopno izjavo z vseh nadzorniških funkcij v podjetjih iz skupine Javni holding Maribor".

Poskus podkupovanja zdravnika?

Po nesreči 22. decembra okoli 18. ure v Spodnjih Hočah, ko se je Škrinjar zaletel v nasproti vozeč osebni avtomobil 29-letnega moškega, so policisti oba v nesrečo vpletena voznika preizkusili z alkotestom. Škrinjarju so izmerili 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Tako Škrinjarja kot 29-letnega voznika osebnega vozila, ki je v nesreči dobil lažje poškodbe, so odpeljali na urgenco mariborskega kliničnega centra. Tam naj bi se Škrinjar pregledu želel izogniti s poskusom podkupovanja zdravnika, poroča Večer. V UKC-ju Maribor so zadevo prijavili policiji.

Škrinjar je za časopis povedal, da nesrečo obžaluje, več pa ne želi komentirati.

Z Mestne občine Maribor so sporočili, da je župan Saša Arsenovič za dogajanje izvedel danes iz medijev. "Verjamem, da bo (če še ni) gospod Škrinjar prevzel odgovornost in odstopil, saj takšno dejanje meče slabo luč tako na druge nadzornike kot tudi na javna podjetja, ki jih je do zdaj uspešno nadziral," se je odzval Arsenovič.