Rotnik je moral zapustiti tudi mesto direktorja Komunalnega podjetja Velenje. Foto: BoBo
Rotnik je moral zapustiti tudi mesto direktorja Komunalnega podjetja Velenje. Foto: BoBo

Rotnikov odvetnik je povedal, da je preiskovalna sodnica celjskega okrožnega sodišča pred odreditvijo pripora ocenila, da so okoliščine za priporne razloge premalo izkazane. Po njegovi oceni ni utemeljenega suma za očitano kaznivo dejanje, prav tako ne obstaja priporni razlog. Zdaj lahko vloži zahtevo za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče, mogoča je tudi pritožba na ustavno sodišče.

Nekdanji direktor Teša je od prejšnjega četrtka v 30-dnevnem priporu zaradi sumov pranja denarja. Pripor je po zaslišanju odredila preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Celju, ki je istega dne zaslišala tudi prej pridržanega nekdanjega prvega moža borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, Bogdana Pušnika, vendar zanj ni odredila pripora.

Rotnik in Pušnik sta osumljena kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer sumov pranja denarja, storjenih na škodo Teša. Kriminalisti so ju pridržali prejšnji torek po kriminalističnih preiskavah, v katerih je bil za nekaj ur pridržan tudi davčni svetovalec Darko Končan.

Rotnik, ki je bil direktor Teša od aprila 2003 do novembra 2010, je od januarja 2013 direktor Komunalnega podjetja Velenje. Od tam so v ponedeljek sporočili, da ga je svet ustanoviteljev družbe sklenil s 4. novembrom suspendirati.