Rotnik je zaradi postopkov proti njemu moral oditi tudi s sedeža direktorja velenjske komunale. Foto: BoBo
Rotnik je zaradi postopkov proti njemu moral oditi tudi s sedeža direktorja velenjske komunale. Foto: BoBo

Celjsko okrožno sodišče lahko v fazi preiskave pripor podaljša za največ dva dodatna meseca, nato pa pripor lahko podaljša vrhovno sodišče še za največ tri mesece, so pojasnili na celjskem sodišču.

Rotnik je bil po odločitvi preiskovalnega sodnika pred tednom znova zaslišan na celjskem sodišču, toda po besedah njegovega zagovornika Mitje Jeleniča Novaka tožilstvo ni predložilo ničesar novega.

"Še vedno ni bilo niti enega dokaza, ki bi izkazoval, da je Rotnik dobil protipravno premoženjsko korist oz. da bi mu Alstom izplačal kakršen koli denar bodisi neposredno bodisi posredno prek tretjih oseb. Enega samega dokaza ni," meni odvetnik.

Rotnik je bil skupaj z nekdanjim prvim možem borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdanom Pušnikom 5. novembra zaradi sumov pranja denarja, povezanih s projektom gradnje šestega bloka Teša, priveden pred preiskovalno sodnico celjskega okrožnega sodišča. Ta je zanj 6. novembra odredila 30-dnevni pripor, medtem ko je bil Pušnik izpuščen, čeprav je tožilstvo tudi zanj predlagalo pripor.