Munc in Markačeva sta v priporu. Foto:
Munc in Markačeva sta v priporu. Foto:
Pridržana še Munčeva

Policisti so z informacijami sicer skopi (sporočili so le, da so pridržali enega človeka in da kriminalisti v času pridržanja na podlagi usmeritev tožilstva v Slovenj Gradcu izvajali potrebne preiskovalne dejavnosti), a neuradno naj bi šlo za Jernejo Munc, ženo v petek priprtega Matica Munca.

Munčeva je sicer v petek, potem ko sta bila po vloženi ovadbi zaradi suma odvzema petletne deklice iz Mežice aretirana Matic Munc in Natalija Markač iz Svetovalnice Akcija!, za STA dejala, da naj bi se "tudi njej obetala aretacija".

Matica Munca in Natalijo Markač je v četrtek ovadil oče petletne pogrešane deklice Boštjan Kaker, ki je bil sicer sam 15. marca obsojen na tri leta in pol zapora zaradi odvzema in zanemarjanja hčerke. Munc in Markačeva sta bila v petek aretirana in v nedeljo zaslišana pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki je za njiju odredila enomesečni pripor.

Zagovornika obeh sta vložila pritožbi na sklep o odreditvi pripora, o katerih bo odločil zunajobravnavni senat slovenjgraškega sodišča. Rok za odločitev se izteče v sredo.

"Munc je za pomoč zahteval 10.000 evrov," je koroški dopisnici Radia Slovenija Petra Kos povedal oče, ki se je v nekem drugem primeru boril za skrbništvo nad otrokom in naj bi mu svojo pomoč ponudil tudi psiholog Munc.

Ženin svetovalec je po besedah sogovornika postal nekdanji sodelavec Centra za socialno delo Ljubljana Šiška, sicer domnevno tudi prijatelj Matica Munca. Ovadili so ga zaradi domnevnega nasilja, medtem pa naj bi se mu javil Matic Munc in mu ponudil sodelovanje, če plača 10 tisoč evrov.

“Stvar se je kar nekaj časa vlekla, Munc je postajal nervozen, vsaj tak občutek sem dobil. Dobila sva se, rekel je, da ne more delati zastonj in rekel, če se pravilno spominjam, da moram plačati 10 tisoč evrov. Poslal sem ga v PM, kot grdo rečemo …”

Tako Kaker kot tudi Munc in Markačeva trdijo, da ne vedo, kje je deklica.

Pridržana še Munčeva