Avberškova pravi, da dobro pozna razmere v gospodarstvu. Foto: BoBo
Avberškova pravi, da dobro pozna razmere v gospodarstvu. Foto: BoBo

Avberškova je danes posebej za našo televizijo povedala, da dobro pozna razmere v gospodarstvu in da lahko s 13-letnimi izkušnjami, ki jih je pridobila na gospodarski zbornici, pomaga dvigniti konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Avberškova se bo tako s predsednico vlade srečala prihodnji teden.

"V času, ko iščemo pot iz recesije, je vloga gospodarskega ministra izjemno pomembna, da vzpostavi bolj ustvarjalno in pozitivno okolje, ki bo znalo prisluhniti potrebam gospodarstva. Vse resorne politike morajo delovati v smeri nove razvojne paradigme, ne zgolj trošiti, ampak ustvariti tam, kjer imamo kompetenco, znanje, trge," je povedala za Dnevnik TV Slovenija.
Spomnimo, pred slabim tednom je minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik - v vladi je bil del PS-jeve kvote - odstopil s položaja na čelu ministrstva za gospodarstvo in razvoj. Vzrok je bila državna subvencija EMO - Orodjarni, katere delni lastnik je Stepišnik. Subvencijo je odobrilo prav Stepišnikovo ministrstvo, čeprav je minister zatrdil, da se je iz postopkov izločil in nanje ni vplival, kar je bilo sicer povsem zakonito. Vendar so se na račun tega hitro pojavili očitki o koruptivnosti in spornosti odobritve.