Še pred gradnjo drugega tira se že vrstijo zahtevki za podpis aneksov

Konec leta 2017 je država s Kolektorjem CPG in Euro asfaltom podpisala pogodbo za gradnjo 18 kilometrov dostopnih cest za tako imenovani drugi tir med Koprom in Divačo. Vrednost osnovne pogodbe znaša 12 milijonov evrov. Februarja letos je padel prvi aneks – za gradnjo začasne obvoznice mimo vasi Beka je država odštela pol milijona evrov.

Kolektor CPG, ki gradi dostopne ceste, naj bi zahteval podpis še tretjega aneksa, vrednega kar milijon evrov. Foto: Zajem zaslona
Kolektor CPG, ki gradi dostopne ceste, naj bi zahteval podpis še tretjega aneksa, vrednega kar milijon evrov. Foto: Zajem zaslona

Potem ko so gradbenike avgusta presenetile geološke spremembe na področju reke Glinščice, je padel nov aneks v višini 600 tisoč evrov. Zdaj je na mizi še tretji: Kolektor CPG neuradno za gradnjo štirih kilometrov dodatnih cest, ki jih je naročilo državno podjetje 2TDK, zahteva milijon evrov.

Z 2TDK-ja sporočajo, da odločitve o podpisu dodatka k pogodbi še niso sprejeli, zato ga ne morejo komentirati. Če bi milijonski aneks podpisali, bi se osnovna pogodba z 12 povzpela na 14 milijonov evrov. Pri poslu, vrednem komaj 10 milijonov evrov, so torej v igri trije aneksi. Nas lahko skrbi, koliko jih bo pri milijardnem Drugem tiru?