Damijan Janković z deblokado računa še ni bil seznanjen. Foto: BoBo
Damijan Janković z deblokado računa še ni bil seznanjen. Foto: BoBo

NLB je v sredo umaknila blokado računa Electe Inženiringa, ki jo je uvedla januarja letos, pišejo Finance. Electa, ki je v lasti sinov ljubljanskega župana in bodočega poslanca Zorana Jankovića, namreč Damijana in Jureta Jankovića, ima sicer še vedno blokirane račune pri banki DBS, banki Factor Banka in banki Hypo.
Krovcu Stolniku dolg še ni poplačan
Damijan Janković (z deblokado še ni seznanjen) je sicer že pojasnil, da je zamrznitev računa zahteval ljutomerski krovec Stolnik zaradi dolga iz leta 1999. Ta je nastal pri gradnji v Moravskih Toplicah, Mitja Stolnik pa je za časopis zatrdil, da še vedno ni poplačan in tudi, da ni umaknil izvršbe na omenjeni račun Electe.
Spomnimo: pred nekaj tedni je v javnost prišla informacija, da je Electa poslovala prek asignacij družbi KLM. Ta je v lasti nekdanjih menedžerjev Mercatorja, med njimi tudi župana Zorana Jankovića. S tem se je Electa izogibala prometu na svojih transakcijskih računih, kar bi lahko pomenilo tudi oškodovanje upnikov.
Se je policija pritožila na lastno delo?
V zvezi s pred časom zaplenjenim luksuznim mercedesom Damijana Jankovića pa je bila na ljubljanskem okrajnem sodišču zavrnjena tudi pritožba zoper zaplembo, piše portal slovenskenovice.si. Pritožil pa se ni Janković, ampak naj bi to storila kar policija. Na policiji pojasnjujejo, da se kot predlagatelji postopka lahko tudi pritožijo, o konkretnem primeru pa molčijo. O pravilnosti zaplembe bo sedaj odločalo višje sodišče.