Konstruktor ima že nekaj časa blokirane račune, od 8. avgusta pa je v prisilni poravnavi. Foto: MMC RTV SLO
Konstruktor ima že nekaj časa blokirane račune, od 8. avgusta pa je v prisilni poravnavi. Foto: MMC RTV SLO

Poleg odškodninskih tožb je vložil tudi izvršilne predloge za terjatve v višini 8,2 milijona evrov, sum nepravilnosti pa je prijavil tudi na Nacionalni preiskovalni urad. Kazenske ovadbe tako zoper sedanje kot nekdanje vodstvo in lastnike podjetja pa napoveduje tudi prvi sindikalist družbe Mladen Kutnjak.

Odškodninske tožbe in izvršilne predloge naj bi prejeli KBM Leasing, Dravske elektrarne Maribor ter družbi Mestna vrata in Ceref.

Podjetje je od avgusta v prisilni poravnavi
Konstruktor ima sicer že nekaj časa blokirane račune, od 8. avgusta pa je v prisilni poravnavi. Podjetje delavcem plače dolguje od maja, regres za letni dopust in prispevke pa od aprila naprej. Zato so delavci 13. julija začeli stavkati.

Zaradi nevzdržnih razmer pa že nekaj časa zahtevajo stečaj družbe. Sodišče bo o usodi podjetja očitno vendarle odločalo v ponedeljek, potem ko je prisilni upravitelj Matjaž Polenčič sredi preteklega tedna ponovno vložil ugovor zoper vodenje prisilne poravnave in predlagal stečaj.

Samo Majcenovič je že tretji direktor nekdanjega štajerskega gradbenega velikana v nekaj mesecih. V postopku prisilne poravnave je pri pregledovanju poslovnih listin odkril številne nepravilnosti pri posameznih poslih, ki zadevajo tako nekdanje vodstvo kot investitorje, zato je na sedež družbe povabil kriminaliste.