Prihodki družbe T-2 so zrasli za 11 odstotkov, ob koncu leta pa so imeli zaposlenih 270 ljudi, kar je za okoli 30 odstotkov več kot ob začetku lanskega leta. Foto: BoBo
Prihodki družbe T-2 so zrasli za 11 odstotkov, ob koncu leta pa so imeli zaposlenih 270 ljudi, kar je za okoli 30 odstotkov več kot ob začetku lanskega leta. Foto: BoBo

Družba se je lani izognila morebitnemu stečaju in prešla iz rok cerkvenega holdinga Zvon ena v roke Gratelu in Lokainvestu. Odhod iz Betnave pomeni dokončno slovo od nekdanjih cerkvenih lastnikov, prvi mož družbe Sašo Todorović pa dodaja, da se je to sicer zgodilo že z njihovo lansko razlastitvijo in izglasovanjem prisilne poravnave.

Prisilna poravnava, do katere so prišli po številnih pravnih zapletih zaradi zahteve za stečaj s strani največjega konkurenta Telekoma Slovenije, po Todorovićevih besedah poteka "bolj ali manj v skladu z načrtom finančnega prestrukturiranja".

Novi zapleti pri lastništvu
Sicer pa se z lastništvom T-2 znova zapleta, potem ko je lastnik Gratela Jurij Krč skoraj celoten delež družbe prenesel na podjetje Garnol, Gratel pa je skupaj z Lokainvestom pristal v prisilni poravnavi - ob tem je kranjsko sodišče na predlog NLB-ja na Garnolov lastniški delež že vpisalo plombo in mu prepovedalo njegovo prodajo. Todorović je sicer zagotovil, da to na poslovanje podjetja ne vpliva, prav tako ne na njihove investicijske načrte.

T-2: Odločitev, ki pomembno vpliva na vrednotenje Telekoma
Nedavno je družbo neprijetno presenetila odločitev ljubljanskega sodišča, ki je ugotovilo, da družba T-2 v 130 milijonov evrov visoki odškodninski tožbi proti Telekomu Slovenije ni predložila dokazov glede višine tožbenega zahtevka, in je zato končalo obravnavo. Konec januarja so tako na svoji spletni strani zapisali, da so prepričani, da so predložili vse potrebne dokaze in opozorili na odsotnost "ustreznega sodnega izvedenca, saj sodnica s tovrstnimi znanji ne razpolaga". Zatrdili so, da to meče dvom na nepristranskost sodnice, zato so napovedali, da bodo zahtevali njeno izločitev, v primeru zavrnilne sodbe pa tudi pritožbo.

"Ob tem v družbi T-2 opozarjamo tudi, da je takšna presenetljiva odločitev sodišča pomenljiva tudi iz razloga, ker pomembno vpliva na vrednotenje družbe Telekom Slovenije, ki je v večinski državni lasti in katere prodaja se trenutno napoveduje," so še zapisali o odločitvi sodišča, da konča obravnavo.

"Sodbo še čakamo, a kot je nakazalo sodišče, bo ta zapleten primer in eden največjih, kar se tiče zlorabe slovenske konkurenčne zakonodaje, odstopilo v odločanje višjemu sodišču. Mi bomo branili svoja stališča, saj menimo, da smo dostavili dovolj dokazov, zato ne dvomimo o našem končnem uspehu," pa je zdaj dodal Todorović.